28.5 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Ο ΜακΦάντεν άλλαξε τον νικητή

Ο τρομερός Θάντ ΜακΦάντεν επέστρεψε στην Α1 και άλλαξε τη ροή του αγώνα στη Νέα Σμύρνη και με μεγάλο τρίποντο και τέσσερις βολές,  στο φινάλε έδωσε τεράστια νίκη στην Κύμη με 92-91 στην παράταση (80-80 καν. αγ.) επί του Πανιωνίου στο ντέρμπι ουραγών κρατώντας τη ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής. 

Αντίθετα οι Κυανέρυθροι - σε συνδυασμό και με το διπλό του Ρεθύμνου στη Λάρισα - ψάχνουν πλέον ένα θαύμα για να μην επιστρέψουν άμεσα στην Α2, από όπου ανέβηκαν ως πρωταθλητές.

Αυτό ήταν το πρώτο "διπλό" και ίσως το σημαντικότερο στην ιστορία της Κύμης στην Α1 μετά από 16 αποτυχημένες προσπάθειες (0/13 πέρυσι και 0/3 ως τώρα εφέτος) ενώ ο ΜακΦάντεν ήταν σαν να μην έφυγε ποτέ από την Α1, στην οποία επέστρεψε μέσω Κύμης, ενώ πέρυσι έπαιζε στον ΠΑΟΚ.

Η Κύμη προηγήθηκε 54-44 στο 24' αλλά έδειξε τάσεις αυτοκτονίας χάνοντας σχεδόν μια σίγουρη νίκη στον κανονικό αγώνα, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν με τρίποντο του Τσούπκοβιτς ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 88-84 μόλις 82'' πριν το φινάλε αλλά είχε υπολογίσει χωρίς τον Μακ Φάντεν. Ο οποίος μέσα σε ένα λεπτό ευστόχησε σε 4/4 βολές ενώ ενδιάμεσα ευστόχησε στο τρίποντο που έδωσε και πάλι το προβάδισμα (και την ψυχολογία) με 89-88 στην Κυμη. 

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου που με ένα απίθανο τρίποντο και 2/3 βολές είχε στείλει ένα χαμένο ματς στην παράταση για τον Πανιώνιο (θα είχε δώσει τη νίκη αν δεν αστοχούσε στην τρίτη του βολή στα 1.4'') προσπάθησε και στο έξτρα πεντάλεπτο να γίνει ο άνθρωπος της τελευταία στιγμής και μείωσε σε 92-91 με νέο απίθανο τρίποντο. 

Ομως ο Τσαγκαράκης, μόλις έχασε την πρώτη βολή στα 2'' πριν το τέλος της παράτασης, προτίμησε να χάσει και τη δεύτερη με το χρόνο να εκπνέει στη διεκδίκηση του ριμπάουντ και την Κύμη να παίρνει τεράστια νίκη.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Θάντ ΜακΦάντεν που αποκτήθηκε πρόσφατα από την Κύμη ήταν όλα τα λεφτά με τους 35 πόντους και τα καθοριστικά καλάθια έκρινε τον αγώνα, έχοντας για συμπαραστάτη τον Καμερον Τζόουνς (28π., 8 ριμπ., 4 ασιστ) 

 

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 38-42, 61-61, 80-80 (κ.α.), 91-92 παρ.

Ανθρωπος του αγώνα: Στην παράταση έβαλε  και το κερασάκι στην τούρτα. Με 7/11 τρίποντα και 35 πόντους συνολικά (αλάνθαστος σε δίποντα με 4/4 και βολές με 6/6) αλλά και 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ, ο Θάντ ΜακΦάντεν καθόρισε ουσιαστικά το νικητή. Με δικό του - μεγάλο - τρίποντο η Κύμη πήρε στο τέλος της παράτασης ξανά προβάδισμα και με δικές του βολές ουσιαστικά καθάρισε τη νίκη.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα 18 επιθετικά και τα 8 συνολικά παραπάνω ριμπάουντ (47 έναντι 39) που πήρε η Κύμη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο καθώς η ομάδα της Εύβοιας σούταρε με χειρότερα ποσοστά από τον Πανιώνιο αλλά ανανέωσε πολλές επιθέσεις. 

 

Περισσότερα σε λίγο...

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ