24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο μακάριος ύπνος του ΕΣΑΚΕ

Από νωρίς σήμερα το πρωί, το Basketa.Gr ζήτησε επισήμως μια δήλωση, τοποθέτηση, άποψη, κάτι τέλος πάντων από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο για το μεγάλο θέμα της καταγγελίας Αμερικανού παίκτη νυν εν ενεργεία σε ομάδα του πρωταθλήματος, για παρέμβαση του προέδρου του ώστε να χάσουν με συγκεκριμένη διαφορά αγώνα προκειμένου να... πληρωθούν.

Οι ώρες περνούσαν και ο πρόεδρος... μελετούσε την υπόθεση. Λογικό, πολύ σοβαρή υπόθεση για να μην την μελετήσει διεξοδικά. Οι ώρες συνέχιζαν να περνούν και ο πρόεδρος μελετούσε και άλλες κινήσεις, γι' αυτό δεν ήθελε να τοποετηθεί. Ετσι μας ενημέρωναν.

Και ανθρώπινα να το δεις, είναι ένα σοκ, από εκεί που απολαμβάνεις τις δάφνες του ότι επανέφερες το... all star game και ξεχρέωσες κάποιες υποχρεώσεις σε ένα Σαββακύριακο, να σου σκάει τέτοιο θέμα. Που να σε ρίχνει από το συννεφάκι, ότι ο ΕΣΑΚΕ είναι μόνο για να βγάζει το πρόγραμμα των αγώνων, που κι αυτό δηλαδή όταν έκατσε μια στραβή κόντεψε να... λιποθυμήσει μέχρι να βγάλει άκρη.

Με το πέρασμα των ωρών και προφανώς καταλαβαίνοντας από τον... περίγυρο ότι το θέμα ήταν σοβαρό, άρχισαν οι διαρροές. Ενημερώσαμε τον Γιώργο Βασιλειάδη, είπαμε στους νομικούς να στείλουν το θέμα στον εισαγγελέα. Ορθές κινήσεις, αλλά πέταγμα της μπάλλας. Οταν υπάρχει επίσημα καταγεγραμμένη καταγγελία ότι το πρωτάθλημά σου στήνεται για στοιχηματικούς λόγους αλλιώς δεν πληρώνονται οι παίκτες ομάδων, βγαίνεις στα κάγκελα.

Από το πρωί ο ΕΣΑΚΕ έπρεπε να έχει βγει επισήμως με μια θέση και να προϊδεάσει έστω για μια σειρά ενεργειών που θα έκανε. Η σιωπή δείχνει ή άγνοια ή, απάθεια ή, σαστιμάρα, πάντως, όχι διοίκηση έτοιμη να αντιμετωπίσει μια σοβαρή δυσκολία.

Ενα χαμένο 24ωρο εκθέτει την διοίκηση, τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του. Αύριο υπάρχει αγωνιστική στο πρωτάθλημα, τα ματς γίνονται όλο και πιο κρίσιμα και ο ΕΣΑΚΕ είναι σαν να αποδέχεται το πώς... κρίνονται οι αγώνες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ