22.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ο μαγικός αριθμός… δύο! (vids)

Το τέλος της 26ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας άφησε πολλά μέτωπα… ανοικτά με την «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί να κρίνει πολλά ενόψει των πλέι οφ.

Αν ξεκινήσει κάποιος από την… ουρά βλέπει ότι δύο ομάδες βρίσκονται εκεί με ρεκόρ 7-19. Ο λόγος για την Ούνικς Καζάν και την Αρμάνι Μιλάνο, με τους Ρώσους πάντως να έχουν χάσει αρκετά παιχνίδια στο όριο αδικώντας τους εαυτούς τους. Μπάμπεργκ, Γαλατάσαραϊ και Μακάμπι μοιράζονται την δωδέκατη θέση και είναι θεωρητικά αδιάφορες, αν και όπως έδειξαν οι Τούρκοι κάθε ομάδα παλεύει όλα τα παιχνίδια της μέχρι τέλους.

Η απογοητευτική Μπαρτσελόνα είναι μόνη της στην ενδέκατη θέση με 10-16, ενώ η δέκατη Ζαλγκίρις (12-14) έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά χρειάζεται ένα θαύμα για να μπει στα πλέι οφ, καθώς απέχει δύο νίκες από την όγδοη Εφές. Κι από εκεί και πέρα αρχίζουν τα πιο… σοβαρά.

Έχοντας 50% ποσοστό νικών (13-13) η Νταρουσάφακα είναι ένατη και μαζί με την Εφές Αναντολού θα αποτελέσουν το δίδυμο που θα κοντραριστεί μέχρι τέλους για να συμπληρώσει την οκτάδα. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ υπερτερεί στην ισοβαθμία, αλλά έχει συγκεντρώσει ένα ροζ φύλλο αγώνα λιγότερο από τους παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Χαμός και στην πέμπτη θέση, εκεί όπου βρίσκονται παρέα ο Παναθηναϊκός, η Μπασκόνια και ο Ερυθρός Αστέρας. Η ελληνική ομάδα χρειάζεται δύο νίκες για να «σφραγίσει» την είσοδό της στα πλέι οφ και μαθηματικά, καθώς θα έχει προβάδισμα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την Νταρουσάφακα, σ’ ένα σενάριο πάντως που δεν συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες.

Κοιτώντας πιο πάνω βλέπουμε ότι ο αριθμός δύο κάνει ξανά την εμφάνισή του, καθώς τόσες περισσότερες νίκες χρειάζεται η Φενέρμπαχτσε στους τέσσερις τελευταίους αγώνες προκειμένου να προσπεράσει τον Ολυμπιακό και να ανέβει τρίτη. Στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι» με δύο νίκες θα έχουν «αγκαλιάσει» την τρίτη θέση καθώς για να τους περάσουν οι πρωταθλητές Τουρκίας θα πρέπει να πετύχουν το απόλυτο, κάτι που μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Τέλος ακόμα και την κορυφή δύο ομάδες την μοιράζονται. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε από τον Παναθηναϊκό, ενώ και η ΤΣΣΚΑ ηττήθηκε από την Μπασκόνια. Έτσι λοιπόν τα δύο φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης παρέμειναν χέρι-χέρι στην πρώτη θέση, με τη «Βασίλισσα» να υπερτερεί στην ισοβαθμία, επειδή είχε νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά τους πρωταθλητές Ευρώπης στην Ισπανία.

Δείτε ορισμένα βίντεο απ' όσα έγιναν στην 26η αγωνιστική:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ