27.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Μίτσοφ έβγαλε… από την ντουλάπα το κοστούμι οκτάδας!

Η Αρμάνι Μιλάνο έδειξε τάσεις αυτοκτονίας πολλές φορές παρά την ανωτερότητά της, αλλά με τον Βλαντιμίρ Μίτσοφ να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων στο φινάλε της παράτασης, επικράτησε με 83-81 στην έδρα της Βαλένθια στην παράταση, βγάζοντας... το σκόρο από το κοστούμι της οκτάδας και φέρνοντάς το εκτός ντουλάπας, αφού την ισοφάρισε στο 12-16.

Μετά την εμφάνιση του Μορασκίνι ως «παράγοντα Χ» κατάφερε να «απορροφηθεί» στην αρχή από την αντίστοιχη δράση του Αμπάλδε και τις «μάχες» του Εντούρ στη ρακέτα (12-11 στο 7'), με την Αρμάνι όμως να βρίσκει από την πλευρά της το αντίδοτο στον Γκουντάιτις, ο οποίος έφερε ξανά σε θέση ισχύος την ομάδα του (12-19).

Ο Σαν Εμετέριο επιχείρησε να ηγηθεί για τους γηπεδούχους, αλλά η «πληγή» στη ρακέτα συνέχιζε να υπάρχει, με τους παίκτες του Μεσίνα να μην αφήνουν... κουνούπι να περνά μέσα. Ο Ταρτζέφσκι και ο Σκόλα βρήκαν επίσης ρυθμό, με τους Ιταλούς να δείχνουν σοβαροί για το μεγάλο «διπλό» στην ανάπαυλα (28-36).

Η... παλιά φρουρά με Κολόμ και Σαν Εμετέριο έδωσε το σύνθημα για επιστροφή της Βαλένθια και ο Εντούρ συνέχισε να παλεύει μόνος του, με δικό του καλάθι να γράφει το 45-44 στο 27ο λεπτό. Ο Τόμπεϊ επίσης εμφανίστηκε και ο αγώνας άρχισε να γίνεται... υπόθεση των ψηλών (48-48).

Ο Σέρχιο άρχισε να παίρνει ρυθμό και το 0-6 της Αρμάνι έδειχνε να αρχίζει να την ευνοεί σημαντικά, κυρίως για το μομέντουμ, αλλά εκεί ο Τόμπι και ο Αμπάλδε βρέθηκαν, για να φέρουν ένα επιμέρους 10-2, για να βρουν τα μέσα της τελευταίας περιόδου μπροστά τη Βαλένθια (58-56). Το ρόλο του ηγέτη, λοιπόν, πήρε ο Ρολ και έσπρωξε τους Ιταλούς σε ένα σερί 0-7 που τους έδωσε τον πρώτο λόγο μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό (58-63). Το γκολ-φάουλ του Αμπάλδε έδωσε πάλι την ελπίδα στη Βαλένθια και η ευκαιρία δόθηκε στο χαμένο σουτ του Μορασκίνι, με τις βολές του Ντούμπλιεβιτς να φέρνουν την ισοφάριση στα 14" (63-63). Ο Μίτσοφ ανέλαβε την ευθύνη και ευστόχησε στα 7", αλλά ο Αμπάλδε ήταν πάλι εκεί στα 2" για το 65-65, για να έρθει η παράταση λόγω της αστοχίας του Σέρχιο.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Ντούμπλιεβιτς το πήρε πάνω του και στο πρώτο τρίλεπτό του η Βαλένθια είχε πάρει εκείνη το πάνω χέρι (74-69). Ο Σκόλα επιχείρησε να πάρει προσπάθειες για ανατροπή της Αρμάνι, αλλά ένα καλάθι του Αμπάλδε έμοιαζε να βάζει τέλος, γράφοντας το 78-73 στα 30", με τις βολές του στο τέλος να «κλειδώνουν» σχεδόν την νίκη. Ο Σέρχιο, όμως, κράτησε όρθια την Αρμάνι, ο Κολόμ αστόχησε στις βολές με το σκορ στο 81-80 και ο Μίτσοφ... τιμώρησε τους Ισπανούς με τη «μαχαιριά» του.

Δεκάλεπτα: 12-19, 28-36, 48-48, 65-65, 81-83 (παρ.)

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΕ ΠΑΡΩΝ: Ο Βλαντιμίρ Μίτσοφ έχει γράψει το όνομά του δίπλα σε πολλές αποτυχίες ομάδων. Ίσως και να του χρωστά η μοίρα μια μεγάλη επιτυχία, με το τρίποντό του να το δείχνει, έχοντας 13 πόντους με επτά ριμπάουντ και, φυσικά, το τελευταίο εύστοχο σουτ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα παιχνίδι λεπτομερειών, οποιαδήποτε σημαντική απόκλιση μπορεί να παίζει ρόλο. Αυτό ισχύει με το 57.5% της Αρμάνι έναντι του 44.2% της Βαλένθια στα δίποντα, έχοντας κερδίσει κατά κράτος τη «μάχη» της ρακέτας, ήταν που έδειχνε την ανώτερη εικόνα της και την κράτησε, όταν οι «Νυχτερίδες» έρχονταν για την ανατροπή.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ