22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Μίτσιτς έγινε ο εφιάλτης της Βιλερμπάν (vids)

Οι πέντε ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια στην Ευρωλίγκα έβαλε την Εφές σε μία θέση πρωτόγνωρη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, με αρνητικό δηλαδή πρόσημο αποτελεσμάτων (8-9). Στη Γαλλία η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έβαλε τέλος στο σερί των δύο εκτός έδρας ηττών της -από την Μπασκόνια και τη Βαλένθια- «καθαρίζοντας» από νωρίς το παιχνίδι απέναντι στη Βιλερμπάν, την οποία νίκησε με 102-80, διατηρώντας το αήττητο απέναντι της (6-0). Ήταν ένα απαραίτητο αποτέλεσμα για να μην χάσει την επαφή της με την 8άδα. Η Βιλερμπάν όπως στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι και σήμερα δεν έδειξε διάθεση να διεκδικήσει τις πιθανότητες νίκες που της αναλογούσαν και μοιραία συμβιβάστηκε με τη 12η ήττα της σε 17 παιχνίδια.

 

 

 

Η Εφές μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι αφού στα μισά της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά με 18-7 με τους Ντάνστον και Σίνγκλετον να σημειώνουν 14 από τους 18 πόντους της, έχοντας από επτά. Η Βιλερμπάν είχε σοβαρά προβλήματα στην επίθεση, κάτι που αποτυπώθηκε στην παραγωγικότητα των 15 πόντων της πρώτης περιόδου, όμως η παρουσία της δεν ήταν καλύτερη στο πρώτο μισό του παρκέ. Στο 10' η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ήδη στους 14 πόντους (15-29). Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν αλάνθαστος με 2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα και η Εφές βρέθηκε στο +20 στο 13' (21-41). Στα μισά του δρόμου, αυτή η απόσταση συνέχισε να χωρίζει τις δύο ομάδες (34-54), με την Εφές να έχει τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και να πιάνει σχεδόν το άριστα, σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού.

 

 

 

Ο Νόρις Κόουλς που πάλευε σχεδόν μόνο του για αρκετή ώρα, άρχισε να παίρνει βοήθεια από τον Τσαρλς Καουντί και στα πρώτα έξι λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, η Βιλερμπάν έδειχνε μια σχετικά καλύτερη εικόνα (55-71). Ήταν φανερό όμως ότι δεν είχε τα «όπλα» για να βάλει δύσκολα στους Τούρκους που στο τέλος της τρίτης περιόδου είχαν στα χέρια τους προβάδισμα 23 πόντων (59-82), μετατρέποντας το τελευταία δεκάλεπτο σε τυπική διαδικασία.

 

 

Η κοινή μπασκετική λογική δεν πήγε περίπατο στην τέταρτη περίοδο, παρότι η Βιλερμπάν μπήκε σε αυτήν με 7-0 για να μειώσει τη διαφορά στους 16. Οι Τούρκοι με τον Μίτσιτς να διαλύει κάθε προσπάθεια των Γάλλων να αμυνθούν, έστειλε τη διαφορά στα επίπεδα της τρίτης περιόδου (71-95 στο 35') πριν προκύψει το τελικό σκορ.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Βασίλιε Μίτσιτς κρατούσε την μπαγκέτα σε μία ορχήστρα που θύμιζε την εντυπωσιακή Εφές της προηγούμενης διετίας. Εκτελούσε (23 πόντοι), δημιουργούσε (εννιά ασίστ), έκλεβε (πέντε κλεψίματα) και με λίγα λόγια έκανε τα πάντα με απόλυτη συνέπεια.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων αποτυπώθηκε στους περισσότερους τομείς του παιχνιδιού όμως εκείνο που ξεχώριζε με δια γυμνού οφθαλμού ήταν η πολυφωνία των Τούρκων. Η Εφές τελείωσε το παιχνίδι έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η υψηλή επιθετική παραγωγικότητα που οδήγησε την Εφές στη δεύτερη «100άρα» της στη φετινή διοργάνωση μετά από εκείνη επί της Χίμκι, ήταν απόρροια του ανάλογου επιπέδου δημιουργία που αποτυπώθηκε σε μια επίδοση 21 ασίστ όμως εκείνο που σμπαράλιασε την άμυνα της Βιλερμπάν ήταν τα τρίποντα. Οι Τούρκοι τελείωσαν το παιχνίδι με 11/18 σουτ από την περίμετρο.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 


Photo Credits: Efes / twitter



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ