26.8 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Ο Μίσσας ξέρει τη δουλειά και… τα παιδιά

Είχε πει προ ολίγου καιρού ένας παίκτης από τα βασικά γρανάζια της Εθνικής, σχολιάζοντας την αναζήτηση του επόμενου προπονητή. "Τρία χρόνια με τον Φώτη, ανεξάρτητα από το τι κάναμε ή δεν κάναμε, μάθαμε να παίζουμε κάτι και δεν ήταν άσχημο. Ισως το πιο σημαντικό για τον επόμενο θα είναι να έχει ξεκάθαρες παραστάσεις της δουλειάς που γινόταν και στον ένα μήνα που θα βρεθούμε στην προετοιμασία μην τα αλλάζουμε πάλι όλα από... το άλφα".

Η ΕΟΚ αφού "ψάχτηκε" για λύσεις σαν τον Ιτούδη και τον Σφαιρόπουλο, που καθοδηγούν ομάδες στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο, "κέντραρε" στον Δημήτρη Πρίφτη. Ουσιαστικά τον επέλεξε, μόνο που όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει. Οι ραγδαίες εξελίξεις στον Αρη, με το οικοδόμημα να... τρέμει συθέμελα και τον φουκαρά τον Πρίφτη να περιμένει να δει το χρώμα του χρήματος (όπως και οι άλλοι φυσικά), δεν του επιτρέπει ακόμα και σήμερα να συμφωνήσει με την ΕΟΚ. Διότι πολύ απλά, θα έδινε "πάτημα" στον Αρη για... ψαλίδια κι έτσι, όπως είπε πρόσφατα και στο basketa.gr, η χρονική ασυμφωνία δεν επιτρέπει ανάληψη καθηκόντων.

Ο Κώστας Μίσσας δεν είναι "ανακάλυψη". Ούτε για την ομοσπονδία που τον έχει σε υψηλό πόστο στο τεχνικό επιτελείο για πλέον της δεκαετίας και με πολλά σημαντικά έργα να έχουν επιτευχθεί υπό την καθοδήγησή του (όχι μόνο ορατά αποτελέσματα, αλλά και οργάνωση δουλειά), αλλά ούτε και για την Εθνική ομάδα. Στην τριετία του Κατσικάρη ήταν εκεί, κάθε μέρα, με το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Μέσα στην ομάδα, αλλά... έξω από αυτήν. Στο όριο δηλαδή που υπάρχει μεταξύ του βλέπω τα πάντα αλλά δεν συμμετέχω στα πάντα.

Ο Μίσσας πολλά από αυτά τα παιδιά, που αποτελούν τώρα τον κορμό της Εθνικής, δεν τα "γνώρισε" τώρα. Η φωτογραφία του κειμένου είναι από τη Ρόδο, τότε που πανηγυρίστηκε το χρυσό μετάλλιο του 2009 και διακρίνονται ο Σλούκας, ο Μάντζαρης, ο Παπανικολάου, ο Παππάς, ο Μπόγρης.
Το "ξέρει τη δουλειά" του τίτλου, λοιπόν, δεν αφορά μόνο στην προπονητική του αξία, αφορά στην "δουλειά" της Εθνικής. Στην πιο δύσκολη ομάδα, για κάθε χώρα, αφού είναι η πρώτη επαφή των πιο "επιφανών" παικτών με το συντεταγμένο μπάσκετ, το πρόγραμμα και την "πειθαρχία" μετά το απαραίτητο διάστημα της καλοκαιρινής ξεκούρασης και ανεμελιάς.

Η θεωρία του ζητήματος, κάπως έχει έτσι. Η πράξη θα αρχίσει να φαίνεται από τις αρχές Αυγούστου και τα πρώτα αποκαλυπτήρια στα φιλικά. Οι βασικές συνεταγμένες είναι ξεκάθαρες, οι στόχοι το ίδιο οπότε αναμονή και... καλοτάξιδος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ