14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Μίλων αποχαιρέτησε τον Νίκο Παύλου (pics)

Ο Νίκος Παύλου έφυγε πρόωρα από τη ζωή και ο Μίλων, η ομάδα μέσα από την οποία συστήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ, τον αποχαιρέτησε.

 

Στη σχετική ανακοίνωση που συνοδεύτηκε από φωτογραφικά στιγμιότυπα της παρουσίας του αείμνηστου προπονητή στην ομάδα, αναφέρεται: «Ο Νίκος Παύλου, ο δικός μας Νίκος, έχει συνδέσει το όνομα του με τις κορυφαίες στιγμές της ομάδας μπάσκετ του Μίλωνα, ενώ υπήρξε ένας από τους πλέον ικανούς Έλληνες προπονητές.

 


Ήταν προπονητής της ομάδας μας για τέσσερα χρόνια και την οδήγησε από τη Β εθνική στην Α1 το 1993 στην πρώτη συμμετοχή του Μίλωνα στην Α1, ενώ ακόμη και σήμερα, 30 χρόνια μετά από εκείνες τις μοναδικές εποχές, όλοι οι Μιλωνίτες και μη, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο και την παρακαταθήκη που άφησε στο μπάσκετ.

 


Είναι αξιοσημείωτο πως ο Νίκος Παύλου αφενός ανακάλυψε την ευκαιρία με τον NBAer Μitchell Wiggins και τον έντυσε στα μαυροπράσινα, αφετέρου χρησιμοποίησε για μια ολόκληρη χρονιά τον νεαρό τότε Γιάννη Σιούτη στη θέση του point guard. Έδειξε εμπιστοσύνη στον Έλληνα καλαθοσφαιριστή καθώς πέρα από τον Γιάννη Σιούτη, έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς Έλληνες αθλητές σε κρίσιμες θέσεις. Στοιχεία που καταδεικνύουν το μπασκετικό αισθητήριο, την διορατικότητα και τις ικανότητες του.

 


Ο Νίκος Παύλου υπήρξε ένας ρομαντικός του μπάσκετ, ανιδιοτελής, ευθύς και αυθεντικός χαρακτήρας, ενώ εκτός του Μίλωνα, είχε βρεθεί στους πάγκους αρκετών συλλόγων με σημαντικές επιτυχίες.

 


Νίκο σύσσωμη η οικογένεια του Μίλωνα σε χαιρετούμε υπερήφανα και με συγκίνηση. Το όνομα σου θα συνοδεύει πάντοτε τις αναμνήσεις μας καθώς έχει χαραχθεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Μίλωνα και το στίγμα σου αποτελεί οδηγό για τις επιτυχίες που έρχονται».

 

Ο Νίκος Παύλου (6ος από αριστερά στο κέντρο στους όρθιους) με την ομάδα του Μίλωνα στη Β εθνική στην πορεία προς την Α1

 

 

 

 

Η ομάδα του Νίκου Παύλου στην Α1, 1993 (Κακαρούχας, Σιούτης, Νούσης, Leonard, Wiggins)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ