21.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο «Μίδας» Καλιπάρι

Το νέο συμβόλαιο ζωής, που «δένει» τον Τζον Καλιπάρι με το Κεντάκι, θα έχει διάρκεια δέκα ετών και τα χρήματα που θα μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό του Αμερικανού προπονητή προκαλούν… ίλιγγο.

Ήταν γνωστό από τον περασμένο Απρίλιο πως οι δύο πλευρές θα επεκτείνουν για πολλά χρόνια ακόμα τη συνεργασία τους, πλέον αποκαλύφθηκαν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας τους. Ο 60χρονος τεχνικός, που είναι και μέλος του Naismith Basketball Hall Of Fame, υπέγραψε μέχρι το 2029 αντί του ποσού των 86 εκατ. δολαρίων κι έτσι θα συνεχίσει να καθοδηγεί το αμερικανικό πανεπιστήμιο στο πρωτάθλημα του NCAA.

Ο Τζον Καλιπάρι είναι από τους πλέον ακριβοπληρωμένους προπονητές, αν και έχει κατακτήσει μόνο έναν τίτλο στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, εν έτει 2012, ενώ έχει βρεθεί άλλες τρεις φορές σε Φάιναλ Φορ (2011, 2014, 2015). Βρίσκεται στο Κεντάκι από το 2009 και το ρεκόρ του στο NCAA είναι 709 νίκες και 208 ήττες, ενώ παλαιότερα είχε δοκιμάσει την τύχη του και στο ΝΒΑ, στους Νιου Τζέρσεϊ Νετς ως πρώτος προπονητής με απολογισμό 72-112 και στους Φιλαδέλφεια Σίξερς ως βοηθός.

Το UCLA του είχε κάνει και φέτος πρόταση, να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του, προσφέροντάς του 48 εκατ. δολάρια για έξι χρόνια. Την απέρριψε, όπως είχε συμβεί κι άλλες φορές στο παρελθόν, αφού δεν ήταν μες στις επιθυμίες του να αποχωρήσει από τις «αγριόγατες». Ξεκίνησε την προπονητική πορεία του στο Κάνσας, το 1982, κι έχει εργαστεί ακόμα στο Πίτσμπουργκ, το UMass και το Μέμφις, καθώς και στην Εθνική U19 των ΗΠΑ και την Εθνική Ανδρών της Δομινικανής Δημοκρατίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ