23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο… Μέσι, η λαβή, το φιλί και τα… ρεκόρ! (pics & vids)

Ο Φακούντο Καμπάτσο οδήγησε την Αργεντινή σε μία τεράστια πρόκριση επί της Σερβίας, δίνοντας ακόμα μία μπασκετική… παράσταση στην Κίνα. Ο γκαρντ των «αλμπισελέστε» δεν ήταν ποτέ πρώτο βιολί, αλλά φρόντιζε να βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα και ίσως πολλές φορές για λάθος λόγους.

Μπορεί να βλέπει τον κόσμο από τα 179 εκατοστά μόλις, αλλά έχει καταφέρει να τραβάει τα βλέμματα πάνω του, πότε με τις εμφανίσεις του και πότε με το ταμπεραμέντο του. Η λαβή στο Διαμαντίδη, το φιλί με τον Νοτσιόνι, η σύγκριση με τον Λιονέλ Μέσι και η... τούμπα με την Σερβία, έχουν αποτελέσει στιγμές-ορόσημα στην καρίερα του.

Η αξέχαστη λαβή

Το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό κοινό γενικότερα άρχισε να ακούει έντονα το όνομά του μετά την αλήστου μνήμης λαβή στο Διαμαντίδη. Ήταν 22 Ιανουαρίου του 2015, όταν λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της αναμέτρησης της Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό για την Euroleague, ο βραχύσωμος γκαρντ των Μαδριλένων γκρέμισε τον αρχηγό των «πρασίνων» στο παρκέ με μία λαβή που θύμισε… τζούντο. Ο «3D» φανερά εκνευρισμένος προσπάθησε να απαντήσει, αλλά τη λύση έδωσαν οι ψυχραιμότεροι. Την επομένη ο Καμπάτσο ζήτησε συγγνώμη και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

Λίγους μήνες αργότερα η Ρεάλ επικράτησε του Ολυμπιακού στον τελικό της Euroleague. Ο Αντρές Νοτσιόνι αναδείχτηκε MVP του Final-4 και πανηγύρισε τον προσωπικό του τίτλο με έναν ομολογουμένως εξεζητημένο τρόπο, αφού φίλησε στο στόμα τον 28χρονο γκαρντ. Μάλιστα δημοσιοποίησε τη φωτογραφία που τους τράβηξε ο φωτογράφος στα αποδυτήρια, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Το καλοκαίρι του 2016, έγινε για άλλη μία φορά viral και μάλιστα από τους συμπαίκτες του. Σε φιλικό παιχνίδι με τη Σερβία πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην προσπάθειά του να προλάβει τη μπάλα, σωριάστηκε στο παρκέ με το πρόσωπο, προκαλώντας ατελείωτα γέλια σε Τζινόμπιλι και Νοτσιόνι. Μάλιστα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του έκαναν αναπαράσταση της αντίστοιχης στιγμής. Και στον αγώνα κόντρα στην Αμερική τα… έβαλε με τον θηριώδη ΝτεΆντρε Τζόρνταν.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ο, μικρός το δέμας, αλλά μεγάλος σε ταλέντο γκαρντ, έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Μούρθια. Πιο συγκεκριμένα στις 16 του μήνα στον αγώνα με τη Ρεάλ κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα σπουδαίο ρεκόρ. Έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία της ισπανικής λίγκας που πετυχαίνει 19 πόντους και μοιράζει 14 ασίστ σε ένα ματς. Πριν από τον Καμπάτσο , κάτι παρόμοιο είχαν καταφέρει  μόνο ο Λίον Γουντ (23π., 14 ασίστ) και ο Νάτσο Σουάρεθ  με 20π. και 15 ασιστ. Μάλιστα αν προσμετρήσουμε και τα 5 ριμπάουντ, μπαίνει σε ένα ακόμα κλειστό κλαμπ με μίνιμουμ 19-14-5, σε πόντους, ασίστ και ριμπάουντ αντίστοιχα.

Το ρεκόρ

Τα ρεκόρ συνέχισε και στο Μουντομπάσκετ της Κίνας και μάλιστα κόντρα στην πολυτάλαντη και υπερπλήρη Σερβία. Με τις 7 ασίστ που μοίρασε στο ημίχρονο του προημιτελικού, έφτασε τις  5.7 μ.ο, ισοφαρίζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε στοιχειωμένο από το 1994.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ