18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Μέλσον, το Γκονζάγκα και το Λαύριο

Επιλέγοντας τον Σάιλας Μέλσον και δίνοντας του μάλιστα διετές συμβόλαιο, το Λαύριο φαίνεται να επενδύει σε έναν παίκτη με καλές προοπτικές. Αυτό δείχνει η κολεγιακή καριέρα του και κυρίως η τελευταία του σεζόν.

 

 

Αποφοίτησε από ένα κολέγιο όπως το Γκονζάγκα με 9,3 πόντους, 3,1 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1,1 κλεψίματα. Πέρσι ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε ως τον τελικό του NCAA όπου το Γκονζάγκα ηττήθηκε από το Νορθ Καρολάινα με 71-65. Ο νέος γκαρντ του Λαυρίου έχοντας μπροστά του τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος που φέτος έπαιξε στην Παρτίζαν, περιορίστηκε σε συμμετοχή 14 λεπτών και σημείωσε τρεις πόντους με 1/3 σουτ.

 

 

Ο Μέλσον είναι μόλις ο 4ος Αμερικανός που φέρνει το Λαύριο απευθείας από κολέγιο. Στις τρεις πρώτες σεζόν του στη Stoiximan.gr Basket League, έριξε δίχτυα σε αυτήν την αγορά μόνο τρεις φορές και στην πραγματικότητα δικαιώθηκε μόνο στη μία. Ήταν η επιλογή του Κέβιν Πάντερ ο οποίος βρέθηκε στο Λαύριο το καλοκαίρι του 2016 απευθείας από το Τένεσι με τη γνωστή συνέχεια στην καριέρα του. Πρώτος σκόρερ στην κανονική περίοδο του BCL με τη Ρόσα Ράντομ και κατάκτηση του τίτλου με την ΑΕΚ.

 

 

Τα άλλα δύο κολεγιόπαιδα του Λαυρίου, έδειξαν κάποια καλά στοιχεία αλλά δεν έβγαλαν και μάτια. Ο Τζίτο Κοκ αποκτήθηκε το 2016 μόλις αποφοίτησε από το Σαν Ντιέγκο. Ο Ολλανδός έμεινε στην ομάδα του Λαυρίου για έναν γύρο εντυπωσιάζοντας μόνο με την άνεση του στα κοψίματα (20 σε 13 ματς) γιατί κατά τα άλλα ήταν σε ρηχά νερά (3,92 πόντοι, 3,85 ριμπάουντ).

 

 

Το καλοκαίρι που πέρασε, αυτό του 2017, η επιλογή του Χρήστου Σερέλη από το NCAA ήταν ο Ντι Τζέι Τζόνσον. Παίκτης από το Κάνσας Στέιτ με αθλητικά προσόντα που έδειξε όμως σχετικά “άγουρος”. Σε 17 παιχνίδια Πρωταθλήματος είχε 6,1 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 0,3 τάπες.

 

Ο Μέλσον υπήρξε συμπαίκτης του Κάιλ Ουίλτζερ στο Γκονζάγκα. Δίπλα ο Ντομάντας Σαμπόνις

 

"Μπουλντόγκς" στην Ελλάδα

 

Αν θα έπρεπε το Γκονζάγκα να συνδυάζεται με ένα πρόσωπο, αυτό θα ήταν του Τζον Στόκτον. Ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία του ΝΒΑ, έπαιξε με τα μπουλντόγκ του Γκονζάγκα από το 1980-1984. Στο κολέγιο από το οποίο προέρχεται ο νέος Αμερικανός του Λαυρίου Σάιλας Μέλσον, φοίτησε ένας ακόμη Αμερικανός που αγωνίστηκε στο Λαύριο. Ο Στίβεν Γκρέι. Ο επί σχεδόν μια διετία παίκτης του Λαυρίου που αποχώρησε στα μέσα της σεζόν για να παίξει στην κροατική Ζαντάρ, ήταν “μπουλντόγκ” από το 2007 ως το 2011.

 

 

Στο Γκονζάγκα φοίτησαν και άλλοι παίκτες που έπαιξαν μπάσκετ στη χώρα μας. Παλαιότερος όλων ο Ματ Σαντάτζελο που αγωνίστηκε στον Ηρακλή το 2000 ενώ στο Ιβανώφειο βρέθηκε και ο Ματ Μπόουλντιν το 2010. Μέλος αυτού του προγράμματος ήταν δύο παίκτες που βρέθηκαν φέτος στη χώρα μας. Ο Γκάρι Μπελ του Άρη και ο Κάιλ Ουίλτζερ του Ολυμπιακού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ