19.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Μέικον και ο «κρυμμένος» συνδυασμός του Ούκιτς

Ο Ντάριλ Μέικον αποδεικνύεται «λίρα εκατό» για την ΑΕΚ, πολύ περισσότερο ως επιλογή που προέκυψε στην εξέλιξη της σεζόν. Το απέδειξε χθες κόντρα στο Μεσολόγγι. Δεν ήταν μόνο ο κορυφαίος της ΑΕΛ αλλά έφτασε σε έναν συνδυασμό αριθμών που δεν είχε σημειώσει παίκτης της «Ένωσης» στα πέντε τελευταία χρόνια!

 


Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 20 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ σε μόλις 20:56 και όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του «έγινε ο πρώτος παίκτης της «Ένωσης» με 20+ πόντους, 5+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ σε έναν αγώνα της Stoiximan Basket League μετά από σχεδόν πέντε χρόνια. Ο τελευταίος που έκανε κάτι ανάλογο ήταν ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς.

 


Ο Κροάτης είχε 24 πόντους, εννιά ριμπάουντ και οχτώ ασίστ στις 30 Απριλίου 2016, στον πρώτο ματς της δεύτερης φάσης των πλέι οφ του 2016 κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings (90-78), με τη διαφορά ότι έμεινε στο παρκέ πολύ περισσότερο από τον Μέικον (35:23).

 


Ο Κέντρικ Ρέι στην περσινή σεζόν και στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι, «άγγιξε» έναν τέτοιο συνδυασμό αριθμών αλλά τον έχασε για δύο πόντους αφού είχε 18 μαζί με έξι ριμπάουντ και έξι ασίστ. Το ίδιο και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ του 2019 κόντρα στον Προμηθέα με 18 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ ενώ δύο φορές πλησίασε σε αυτόν τον συνδυασμό χωρίς όμως να τον πετύχει, ο Μάνι Χάρις στη σεζόν 2017-18».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ