20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Μάρκο Μπελινέλι έγραψε ιστορία με την “Basket City”! (vids)

Η "Basket City", η ιστορική... μπασκετομάνα πόλη της Μπολόνια αναστήθηκε μέσα από τις στάχτες της, με μία ομάδα της, την ιστορική Βίρτους να επιστρέφει στην κορυφή και να φέρνει τον τίτλο στην πόλη μετά από 16 χρόνια, με τον Μάρκο Μπελινέλι να είναι ο πρωταγωνιστής αυτού του... κύκλου!

Η Βίρτους Μπολόνια επικράτησε χθες της Αρμάνι Μιλάνο και κατάφερε να σηκώσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2001. Η πόλη της Μπολόνια είδε την έτερη ομάδα της πόλης, τη Φορτιτούντο, να κατακτάει τον τίτλο το 2005, όμως αυτός ο τίτλος ήταν και το τέλος των λαμπρών εποχών της άλλοτε μπασκετικής "Μέκκας" της Ιταλίας. Η Φορτιτούντο έπεσε σε βαριά οικονομικά προβλήματα, διαλύθηκε και επασυστάθηκε, ενώ η Βίρτους έπεσε και αυτή στα βαθιά, βιώνοντας για πρώτη φορά τη γεύστη του υποβιβασμού.

Με την επάνοδο των δύο ομάδων της Μπολόνια, αρχίζει μία νέα εποχή, όπως φαίνεται "χρυσή", τουλάχιστον για την ασπρόμαυρη πλευρά της πόλης. Η μεταγραφή του Μίλος Τεόντοσιτς αλλά και του Μάρκο Μπελινέλι έδωσαν άλλη πνοή στη Βίρτους και οι δύο παίκτες ήταν σίγουρα καταλυτικοί. Στην πορεία πάντως, ο πολύπειρος Ιταλός, φρόντισε να γράψει ιστορία. Αφού στέφθηκε πρωταθλητής με την Βίρτους, κατάφερε να βρεθεί σε μία πολύ κλειστή παρέα, τριών μελών, με παίκτες που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα και με τις δύο ομάδες της πόλης!

Την αρχή έκανε ο Μάρκο Γιάριτς τη διετία 2000-2001, κατακτώντας πρώτα τον τίτλο με τη Φορτιτούντο και έπειτα με τη Βίρτους. Το 2005, ο Σμόντις, ο οποίος ήταν στην ομάδα του τίτλου το 2001, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής και με τη Φορτιτούντο, ενώ σε εκείνη την ομάδα, έπαιζε ο πολύ νεαρός Μπελινέλι! Ο Μπελινέλι γύρισε στην πόλη του, κατέκτησε τον τίτλο και έγινε έτσι ο πρώτος Ιταλός που το καταφέρνει!

https://www.youtube.com/watch?v=jvwkhn0y3o8

eat



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ