22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μάντζαρης 2ος «κλέφτης» στην ιστορία του Ολυμπιακού

Ήταν ξεχωριστή η χθεσινή βραδιά για τον Πρίντεζη όμως το επίτευγμα του «υπαρχηγού» του Ολυμπιακού δεν ήταν το μοναδικό που προέκυψε κόντρα στη Μακάμπι.

 

Υπήρξαν κι άλλα ατομικά επιτεύγματα που αναδείχτηκαν μέσα από το χθεσινό παιχνίδι και είναι αξιοσημείωτα. Περισσότερα από όλα ίσως, αυτό που πέτυχε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 2ος «κλέφτης» στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Έκλεψε μια φορά την μπάλα, έφτασε τα 116 και ξεπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά.

 

*Το παιχνίδι με τη Μακάμπι ήταν ξεχωριστό και για τον Ιωάννη Παπαπέτρου καθώς ήταν το 100ό του στην Ευρωλίγκα. Έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση (από το 2000) που έφτασε σε τριψήφιο νούμερο, ρεκόρ που είχε προαναγγείλει το basketa.gr.

 

Παράλληλα ο διεθνής φόργουορντ με τους 11 πόντους του, έγινε ο 16ος στην ερυθρόλευκη ιστορία στη διοργάνωση που έφτασε και ξεπέρασε τους 500.

 

Ακόμη ο Παπαπέτρου έγινε ο 20ός παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα που έφτασε τα 50 επιθετικά ριμπάουντ.

 

*Σε ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα έφτασε και ο Κώστας Παπανικολάου. Με τις πέντε εύστοχες βολές του, έγινε ο 3ος της σχετικής, ιστορικής λίστας του Ολυμπιακού. Έφτασε τις 171 και ξεπέρασε τόσο τον Κώστα Σλούκα (166) όσο και τον Λιν Γκριρ (168).

 

Ακόμη ο Παπανικολάου φτάνοντας τα 196 εύστοχα δίποντα με τον Ολυμπιακό, έγινε ο 6ος της αντίστοιχης λίστας του. Ξεπέρασε τον Μπράιαντ Ντάνστον που είχε 195.

 

Ο Παπανικολάου ακόμη, με τις δύο ασίστ που μοίρασε έγινε ο 7ος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Έφτασε τις 170 και προσπέρασε τον Ματ Λοτζέσκι (169).

 

*Τέσσερα από τα 15 επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού μάζεψε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και με αυτά έφτασε τα 113 με την ερυθρόλευκη φανέλα και έγινε ο 6ος της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Οθέλο Χάντερ (110).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ