25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ο Λόρενς ακόμη μοιράζει

Το Basketball Champions League μετά τη διακοπή των γιορτών είναι και πάλι από χθες εδώ. Επέστρεψε με μία σειρά από επιδόσεις, ατομικές και ομαδικές, που ξεχωρίζουν.

 

Ο Γιουτζίν Λόρενς ήταν πραγματικός μαέστρος στη νίκη της Νίμπουρκ επί της Βόννης με 106-98. Μοίρασε 13 ασίστ για να ισοφαρίσει την κορυφαία φετινή επίδοση του BCL αφού 13 είχε και ο Ταμίρ Μπλατ στο ματς της Χολόν με την Όλντενμπουργκ. Ο Λόρενς ισοφάρισε χθες την 3η καλύτερη επίδοση στη 2ετή ιστορία του BCL αφού στην περσινή σεζόν από 14 είχαν Ράνικο και Θίοντορ ενώ άπιαστη μοιάζει η επίδοση των 17 ασίστ του Σκοτ Μάικλ Ρέινολντς στο ματς της 3ης Ιανουαρίου 2017 με την Τσιμπόνα κόντρα στη Μόρναρ Μπαρ.

 

 

Η «30άρα» του Πάντερ

 

Ο πρώην παίκτης του Λαυρίου συνεχίζει να βγάζει μάτια στο Basketball Champions League. Ο Κέβιν Πάντερ μπορεί να μην απέτρεψε την ήττα της Ρόσα Ράντομ από τη Βενέτσια (102-93) όμως κράτησε επιθετικά τους Πολωνούς σημειώνοντας μόλις την 5η «30άρα» της σεζόν αφού έφτασε τους 31 πόντους και ισοφάρισε τη 2η καλύτερη επίδοση της σεζόν πίσω μόνο από τον Ρίκεϊ Πόουλντινγκ της Όλντενμπουργκ που είχε 34 κόντρα στη Γιουβέντους.

 

Ακόμη χθες…

 

*Ο Κονσταντίν Κλάιν ισοφάρισε την 3η καλύτερη επίδοση της σεζόν στις βολές έχοντας 7/7. Καλύτερη είναι εκείνη του Έβανς της Λούντβιγκσμπουργκ που είχε 13/13 κόντρα στη Νεπτούνας.

 

*Ο Μάριος Ντέλας πήρε έξι επιθετικά ριμπάουντ στο παιχνίδι της Ορλαντίνα με τον ΠΑΟΚ ισοφαρίζοντας τη 2η καλύτερη επίδοση της διοργάνωσης πίσω από τον Τζόρνταν Μόργκαν που είχε οχτώ στο ματς της Ολίμπια Λουμπλιάνα με τη Βενέτσια.

 

*Ένα ριμπάουντ μακριά από την κορυφαία φετινή επίδοση που μοιράζεται ο ίδιος με τους Έβανς, Μόργκαν Σβέθελμ και Σόκο έμεινε ο Μίτσελ Βατ. Ο παίκτης της Βενέτσια μάζεψε χθες 13 ριμπάουντ κόντρα στη Ρόσα Ράντομ.

 

Ακόμη χθες ο Βατ μοιράζοντας πέντε τάπες, ισοφάρισε τη 2η καλύτερη επίδοση της σεζόν έχοντας μία λιγότερη από τον Χαμαντί Ν’Ντιαγέ της Αβελίνο στο ματς με τη Ζιελόνα Γκόρα.

 

 

Η Νίμπουρκ έσπασε τα κοντέρ

 

Με μία εμφάνιση που αφενός την οδήγησε στην επικράτηση επί της Βόννης για τον 4ο όμιλο του Basketball Champions League κι αφετέρου της επέτρεψε να «αγκαλιάσει» την πρόκριση, η Νίμπουρκ έκανε ποδαρικό στο 2018. Το έκανε όμως παράλληλα με μία επίδοση που συνιστά ρεκόρ για το BCL.

 

Οι Τσέχοι σούταραν χθες το βράδυ με το εντυπωσιακό 73,8% στα δίποντα που συνιστά ρεκόρ περιόδου αφού ξεπέρασαν με αυτό την επίδοση του 71,4% που είχε η Βενέτσια στο παιχνίδι της με τη Στρασμπούρ. Το ποσοστό της Νίμπουρκ αποτελεί την 5η μεγαλύτερη επίδοση στη 2ετία ιστορία του BCL αφού είχαν μεγαλύτερο πέρσι η Λούντβιγκσμπουργκ (76,9%), η Σάρατοβ (74,5%), η Γιουβέντους (74,3%) και ξανά η Σάρατοβ (73,9%).

 

Στη στατιστική της Νίμπουρκ καταγράφηκαν 31/42 δίποντα. Με αυτά αλλά και τα 11/30 τρίποντα της, σημείωσε τη 2η μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων σουτ εντός πεδιάς στη σεζόν αφού είχε δύο λιγότερα από τη Νεπτούνας που «έγραψε» 44 κόντρα στην Γκαζιαντέπ.

 

 

Τούρκικος «βομβαρδισμός»

 

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής, πρώτης μέρας της 10ης αγωνιστικής του BCL και η επίδοση τριπόντων της Μπεσικτάς. Οι Τούρκοι «βομβάρδισαν» το καλάθι της Ζιελόνα Γκόρα με 18 τρίποντα και μάλιστα σε 32 προσπάθειες. Με αυτά τα 18 εύστοχα σουτ πίσω από τα 6,75 ισοφάρισαν τη 2η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης. Από 18 είχαν πέρσι η Τενερίφη κόντρα στην Τσιμπόνα και η Νεπτούνας κόντρα στην Ουσάκ αλλά η κορυφαία επίδοση είναι εκείνη των 20 τριπόντων που είχε φέτος η Όλντενμπουργκ στο παιχνίδι της με τη Μούρθια.

 

 

Έσβησαν τα φώτα

 

Με ένα ρεκόρ περιόδου μπήκε το 2018 και για τη Βενέτσια. Η ιταλική ομάδα στο χθεσινό παιχνίδι της με τη Ρόσα Ράντομ παρότι δέχτηκε 93 πόντους, κατάφερε να κάνει εννιά κοψίματα ισοφαρίζοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του BCL. Εννιά είχε φέτος η Τενερίφη κόντρα στη Νεπτούνας –είναι η καλύτερη επίδοση περιόδου- όπως πέρσι η Μονακό, οι Μπέικεν Μπίαρς και η Οραντέα. Κορυφαία επίδοση πάντως παραμένει εκείνη των 10 κοψιμάτων που μοίρασαν πέρσι οι παίκτες της Παρτίζαν κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ.

 

Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ