27.6 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Ο Λόντσαρ θέλει την Παρτίζαν στην Ευρωλίγκα

Μετά από 22 συναπτά έτη στο εξωτερικό και μια καριέρα σχολιαστή στην ισπανική τηλεόραση, δίπλα συνήθως στην μεγάλη Αμάγια Βαλδεμόρο, ο Νίκολα Λόντσαρ αποφάσισε να επιστρέψει στην Σερβία για χάρη τη Παρτίζαν. Ο Λόντσαρ είναι ο νέος γενικός διευθυντής της ομάδας και αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα τα καταφέρει καλύτερα από τους προκατόχους του, αφού το όνομά του προστίθεται σε μια αλυσίδα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ονόματα των Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς και Νίκολα Πέκοβιτς.

"Στόχος μας είναι να επιστρέψει η Παρτίζαν στην Ευρωλίγκα", τόνισε σε συνέντευξή του στη "Νοβόστι" για να προσθέσει: "Ξέρουμε πως δεν μπορεί να γίνει φέτος ίσως, δεν είμαστε αισιόδοξοι για το EuroCup για παράδειγμα, αλλά αυτή η ομάδα πρέπει να διεκδικεί τίτλους. Θέλουμε να βρεθούμε στο Final Four της Αδριατικής Λίγκας και να επιστρέψουμε στην Ευρωλίγκα και όλοι στην ομάδα συμφωνούμε πως είναι κάτι που πρέπει να γίνει σύντομα".

Η Παρτίζαν ήρθε γι' αυτόν σε μια στιγμή που αναζητούσε κάτι διαφορετικό όπως παραδέχθηκε: "Πέρασα 12 φανταστικά χρόνια ως σχολιαστής στην ισπανική τηλεόραση, αλλά ήθελα να είμαι κομμάτι μιας ομάδας ξανά. Όχι απλά να κάθομαι και να σχολιάζω. Το συναίσθημα αυτό με τράβηξε πάλι πίσω σε έναν πιο ενεργό ρόλο σε μια ομάδα".

Δεν ήταν κάτι που το αποφάσισε σε ένα βράδυ όπως λέει: "Η ιδέα γεννήθηκε τον Ιανουάριο. Το σκέφτηκα αρκετά γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη στην ομάδα. Όσο περνούσε ο καιρός όμως τόσο πιο κοντά στην Παρτίζαν αισθανόμουν. Ο πρόεδρος Οστόγια Μιχαήλοβιτς με έπεισε με όσα είπε, αλλά και με όσα κάνει για την ομάδα. Συνειδητοποίησα πως μπορώ να βοηθήσω. Θα ήταν ευκολότερο για μένα να παραμείνω στην Ισπανία με τη δουλειά μου στην τηλεόραση, αλλά ήταν κάτι που ένιωθα πως δεν με γέμιζε πια. Είναι μεγάλη αλλαγή για μένα. Έζησα 22 χρόνια στο εξωτερικό. Δεν είναι εύκολο να αφήσεις την ηρεμία, τη σταθερότητα, μια εγγυημένη δουλειά. Αλλά μου άρεσαν τα πάντα όταν ήρθα εδώ. Το χώρο που βρισκόμαστε "το σπίτι της Παρτίζαν", έχω την ηρεμία μου εδώ. Έχω τη στήριξη των ανθρώπων της ομάδας και απλά πρέπει να εγώ πλέον να κάνω τη δουλειά μου, να δουλέψω για την ομάδα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ