24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο λιγότερο… ανέτοιμος κερδίζει!

Αν ρωτούσατε τα τεχνικά επιτελεία του Παναθηναϊκού Superfoods και του Ολυμπιακού να σας πουν τι δεν θα ήθελαν την πρώτη αγωνιστική της Stoximan.gr Basket League, η απάντηση που θα λαμβάνατε κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν η εξής: «Ένα ντέρμπι με τον μεγάλο μας αντίπαλο».

Και φυσικά θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένο να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Διότι τόσο οι νταμπλούχοι Ελλάδος όσο και οι φιναλίστ της περσινής Ευρωλίγκας γνωρίζουν πολύ καλά ότι την παρούσα χρονική στιγμή ο βαθμός ετοιμότητας τους δεν προσεγγίζει ούτε το 50%. Επιπλέον, για κανέναν από τους δύο αντιπάλους δεν είναι ευχάριστο ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ο αγώνας λοιπόν θα έχει αρκετά στοιχεία... φιλικού προετοιμασίας. Καλά διαβάσατε. Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Άδειες εξέδρες κι ένα ματς που έχει να δώσει μόνο αυτοπεποίθηση και αύξηση του γοήτρου. 

Πέρσι σε μία αντίστοιχη περίπτωση, ο Ολυμπιακός νίκησε με διαφορά 25 πόντων. Στο τέλος της σεζόν όμως χαμογέλασαν οι «πράσινοι» και κανείς δεν θυμόταν την εμφατική επικράτηση της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η αξία του πλεονεκτήματος έδρας έχει πλέον μικρύνει αρκετά, καθώς τα «μπρέικ» -ένθεν κακείθεν- αποτελούν αρκετά συχνό φαινόμενο. Το μόνο από το οποίο δεδομένα θα ταλαιπωρηθεί ο χαμένος της ημέρας, θα είναι η γκρίνια του κόσμου του. Διότι -δυστυχώς- η ψυχραιμία και η καθαρή ματιά απουσιάζουν. Αυτό οδηγεί σε κρίσεις, αυστηρά, με βάση το αποτέλεσμα. Ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Απόψε δεν πρόκειται να φανεί στο παρκέ του ΣΕΦ ποια θα είναι η καλύτερη ομάδα φέτος. Αυτό θα το μάθουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν και φυσικά την προσεχή άνοιξη, όταν και θα κριθούν τα πάντα. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, τη νίκη θα την πάρει η ομάδα που θα κατορθώσει να δείξει ότι βρίσκεται πιο μπροστά από άποψη ετοιμότητας. Η απουσία του Λούκας Λεκαβίτσιους σίγουρα μειώνει τις λύσεις στην περιφέρεια πίσω από τον Νικ Καλάθη, αλλά ο Τσάβι Πασκουάλ δούλεψε σε ολόκληρη την προετοιμασία χωρίς τον Λιθουανό, οπότε γνωρίζει πως να καλύψει το κενό του.

Από την άλλη, τα πράγματα θα είναι αρκετά διαφορετικά για τους γηπεδούχους, αν στη δεδομένη απουσία του Μπράιαν Ρόμπερτς προστεθεί κι αυτή του Βασίλη Σπανούλη. Τότε η κατάσταση θα δυσκολέψει αρκετά στο μπακόρτ των Πειραιωτών, καθώς θα πρέπει να βγει μπροστά και να πάρει αρκετά λεπτά ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να φανεί και η προσαρμοστικότητα του Ματ Λοτζέσκι ο οποίος είχε συνηθίσει να βρίσκεται στην απέναντι πλευρά, ενώ τέλος, κομβική θα είναι η παρουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ αποτελεί σημείο αναφοράς στην φροντ λάιν του Ολυμπιακού και θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσει να αμυνθεί ο Παναθηναϊκός. Πιθανότατα θα δούμε βοήθειες «τζογάροντας» το σουτ σε παίκτες που δεν σουτάρουν με πολύ καλά ποσοστά. 

Καταλήγοντας, στο πίσω μέρος του μυαλού όλων, θα πρέπει να υπάρχει το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές να παίξουν με «κλειστά χαρτιά», καθώς πρόκειται μόλις για την πρώτη από τις μπόλικες συναντήσεις τους τη φετινή σεζόν...

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ