22.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ο ΛεΝτέι άρχισε με ρεκόρ

Για πρώτη φορά ο κόσμος του Ολυμπιακού και γενικότερα το μπασκετικό κοινό είχαν τη δυνατότητα να δουν χθες τον Ολυμπιακό που “χτίζει” ο Ντέιβιντ Μπλατ και η αλήθεια είναι ότι ο Ζακ ΛεΝτέι έκλεψε την παράσταση κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Πολύ καλός χωρίς την μπάλα, με καλές τοποθετήσεις και εξαιρετικά τελειώματα, ο Αμερικανός είχε αψεγάδιαστη στατιστική με 31 πόντους, 13/16 βολές, 9/13 δίποντα, 11 ριμπάουντ, τρία κλεψίματα, δύο κοψίματα και 11 κερδισμένα φάουλ σε κάτι λιγότερο από 30 λεπτά.

 


Όχι όμως μόνο αυτά! Σημείωσε την κορυφαία επίδοση των φιλικών προετοιμασίας της τελευταίας 5ετίας για τον Ολυμπιακό, δηλαδή την κορυφαία των τελευταίων 36 φιλικών αγώνων της ομάδας του σε αυτήν την περίοδο. Ο Αμερικανός μετά τους 30 πόντους του κόντρα στο Ρέθυμνο στο ΣΕΦ, “έγραψε” χθες 31, επίδοση που δεν είναι απλά η καλύτερη φετινή αλλά η καλύτερη όλων των παικτών του Ολυμπιακού από το καλοκαίρι του 2014.

 


Πέρσι, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε 27 πόντους απέναντι στα Τρίκαλα (96-66) στο εναρκτήριο παιχνίδι της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο Μέτσοβο ενώ ο Σπανούλης είχε 26 στο 79-74 επί της Νταρουσάφακα του νυν προπονητή του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ στο ΣΕΦ.

 


Το καλοκαίρι του 2016, ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε σημειώσει 20 πόντους απέναντι στο Λαύριο (90-58) επίδοση που δεν ξεπέρασε κάποιος συμπαίκτης του στη διάρκεια της προετοιμασίας.

 


Ένα χρόνο πριν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σεζόν 2015-16, ο Ολυμπιακός συμμετείχε στο τουρνουά του Κάλιαρι και κόντρα στη Γαλατασαράι ο Γιάννης Αθηναίου είχε σημειώσει 18 πόντους, στην κορυφαία ερυθρόλευκη επίδοση εκείνου του καλοκαιριού. Ρεκόρ των αγώνων προετοιμασίας του καλοκαιριού του 2014 ήταν εκείνο των 21 πόντων του Ματ Λοτζέσκι στη νίκη με 82-71 επί του Ρεθύμνου.

 


Ο ΛεΝτέι συνολικά στα έξι φιλικά των ερυθρόλευκων έχει 113 πόντους, δηλαδή 18,8 κατά μέσο όρο. Τα φιλικά βέβαια δεν θα πρέπει να παίρνουν μεγαλύτερη αξία από αυτή που πραγματικά έχουν, ωστόσο με την εικόνα του ο Αμερικανός που ήρθε στην Ελλάδα ως επιλογή του Μπλατ δείχνει ότι μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Αθλητικότητα και ενέργεια, στοιχεία που του έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ