24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο ΛεΜπρόν μετακομίζει στο L.A.!

Εντάξει, ο τίτλος είναι λίγο προβοκατόρικος. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αυτό το καλοκαίρι. Είτε χάσει στους τελικούς από τους Ουόριορς, που μάλλον θα χάσει, αφού το 0-3 δεν έχει γυρίσει ποτέ, είτε κερδίσει, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν πρόκειται να φύγει φέτος από το Κλίβελαντ, διότι έχει συμβόλαιο για μία ακόμα σεζόν. Του χρόνου το καλοκαίρι, όμως, μένει unrestricted free agent. Μπορεί να πάει όπου θέλει. Και ήδη οι φήμες έχουν αρχίσει να οργιάζουν στο ΝΒΑ ότι δεν αποκλείεται καθόλου, αντιθέτως είναι πολύ πιθανό, να μετακομίσει προς θερμότερα κλίματα. Προς το Λος Άντζελες, δηλαδή. Άλλωστε έχει σπίτι μισή ώρα δρόμο από το Staples Center!

Δεν θα είναι ασφαλώς αυτός ο λόγος που θα τον ωθήσει να πάρει μια τέτοια απόφαση, αν τελικά την πάρει. Στην ιστοσελίδα theringer.com ο Κέβιν Ο' Κόνορ, ρεπόρτερ με μεγάλη εμπειρία και γνωριμίες στο ΝΒΑ, έχει γράψει μια ολόκληρη ανάλυση σχετικά με το ενδεχόμενο να πάει ο ΛεΜπρόν του χρόνου είτε στους Λέικερς, σενάριο το οποίο θεωρεί πιο πιθανό, είτε στους Κλίπερς. Και επικαλείται διάφορες πηγές από τη λίγκα, που επίσης έχουν την ίδια άποψη.

Πού στοιχειοθετείται όλο αυτό; Κατά βάση στην επιθυμία του ΛεΜπρόν να φτάσει και να ξεπεράσει σε τίτλους τον Μάικλ Τζόρνταν. Και στην περίεργη σχέση του με το Κλίβελαντ. Είναι μεν ο τόπος του, είναι δεμένος με την πόλη, αλλά ήδη έφυγε μια φορά από εκεί για να πάει στο Μαϊάμι. Άρα μπορεί να φύγει και δεύτερη. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που κράτησε την υπόσχεσή του και έφερε στην πόλη έναν τίτλο πρωταθλητή.

Ο ΛεΜπρόν θέλει, λοιπόν, κι άλλους τίτλους. Αν μπορεί να τους κερδίσει με τους Καβαλίερς, πιθανόν να μείνει. Αλλά πόσο καλύτεροι μπορούν να παρουσιαστούν οι Καβς στο μέλλον; Ο Ο' Κόνορ θεωρεί πως δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες βελτίωσης. Κι αυτό ο "Βασιλιάς" το ξέρει. Άρα είναι πολύ πιθανό να αναζητήσει μια άλλη πρόκληση.

Οι Λέικερς είναι μια ιδανική περίπτωση γι' αυτόν. Έχουν έναν κορμό νεαρών ταλαντούχων παικτών (Ραντλ, Ράσελ, Ίνγκραμ), που ψάχνουν τον ηγέτη τους, μπορούν να πάρουν στο φετινό ντραφτ τον Λόντζο Μπολ, που θεωρείται ιδανικός πλέι μέικερ για μια ομάδα με τον ΛεΜπρόν μέσα, ενώ έχει βουίξει ο τόπος ότι αυτό το καλοκαίρι ο Μάτζικ Τζόνσον θα φέρει στο Λος Άντζελες τον Πολ Τζορτζ. Ο Ο' Κόνορ θεωρεί πως αυτός ο παίκτης είναι το τέλειο συμπλήρωμα του Τζέιμς, ενώ και ο ίδιος ο Τζέιμς αναφέρεται με σεβασμό κάθε φορά που μιλά γι' αυτόν. 

Το σενάριο των Κλίπερς συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες και βασίζεται κυρίως σε μια κουβέντα που είχε πει κάποτε ο ΛεΜπρόν. Ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να παίξει μαζί με τους "κολλητούς" του, Κρις Πολ, Ντουέιν Ουέιντ και Καρμέλο Άντονι, "έστω κι αν χρειαστεί να πάρω λιγότερα χρήματα". Αυτό μπορεί να συμβεί του χρόνου. Ο Πολ ανήκει ήδη στους Κλίπερς και αυτό το καλοκαίρι, αν θέλει, μπορεί να πάρει από αυτούς πενταετές συμβόλαιο έναντι 200 εκ. Ευρώ. Οι Ουέιντ και Άντονι μπορούν να φύγουν του χρόνου από Σικάγο και Νέα Υόρκη αντίστοιχα, όπως και ο ΛεΜπρόν. Άρα μπορούν να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα και να σμίξουν στους Κλίπερς.

Το πρόβλημα είναι ότι αν όλοι αυτοί σούπερ σταρ βρεθούν στην ίδια ομάδα, δεν θα περισσέψουν χρήματα για να πλαισιωθούν από παίκτες ικανούς να φτιάξουν ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Και, είπαμε. Το βασικό ζητούμενο για τον ΛεΜπρόν είναι να προσθέσει κι άλλα δαχτυλίδια στα τρία που φοράει ήδη στα δάχτυλά του. Και μέχρι τα έξι του Τζόρνταν, έχει ακόμα δρόμο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ