17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο ΛεΜπρόν… δε θα σταματήσει να μιλάει!

Οι τοποθετήσεις του ΛεΜπρόν Τζέιμς σε κοινωνικά θέματα είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τις ΗΠΑ, λόγω και της κόντρας του με τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον «Βασιλιά» να επιμένει πως θα συνεχίσει να εκφράζεται.

Εκτός από ένας σπουδαίος αθλητής, με αρκετούς να τον θεωρούν πριν από το τέλος της καριέρας του, ως τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα λόγων των εποχών, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι κι ένας άνθρωπος, που δεν κρύβει ποτέ τις κοινωνικές του ανησυχίες. Αυτό συμβαίνει πολύ περισσότερο, από την εποχή που πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο ειδικά τον τελευταίο καιρό έχει μια σκληρή κόντρα, από τότε που ο τελευταίος τον χαρακτήρισε ως «χαζό».

Ο «Βασιλιάς», όμως, που πρόσφατα άνοιξε το δικό του δημόσιο σχολείο στο Άκρον, σε μια σπουδαία κίνηση εκ μέρους του, ξεκαθάρισε μέσω συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι HBO, ότι δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να μιλάει για κοινωνικά θέματα. «Θέλω αυτή την ικανοποίηση. Μεγάλωσα με ράπερς, σαν τον Σνουπ Ντογκ, τον Τούπακ, τον Τζέι Ζι, τον Μπίγκι και τώρα θα χάσω την ευκαιρία να γίνω εγώ αυτή η έμπνευση που ψάχνουν τα νέα παιδιά και να κάτσω απλά πίσω και να μη λέω τίποτα; Δε θα ένιωθα καλά», είπε χαρακτηριστικά ο νέος «άσος» των Λέικερς, που τόνισε πως δε λογαριάζει ακόμη και τον τραυματισμό της δημόσιας εικόνας του.

Ο Τζέιμς, συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι προτίθεται να τη «θυσιάσει», προκειμένου να συνεχίσει να τοποθετείται σε κοινωνικά ζητήματα, λέγοντας πως «στο τέλος της ημέρας, όταν αποφάσισα να βγω μπροστά να μιλήσω και να μη δίνω σημασία για τις συνέπειες, η όλη μου λογική βασιζόταν στο ότι δεν πρόκειται για ένα θέμα που αφορά εμένα. Η δημοτικότητά μου έπεσε, αλλά στο τέλος της ημέρας η αλήθεια που λέω σε τόσα παιδιά και τόσους ανθρώπους, είναι κάτι που με ξεπερνά και είναι πολύ πιο σημαντικό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ