20.1 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Ο Λαπροβίτολα εκτέλεσε την Γκραν Κανάρια (pics, vids)

H Μπασκόνια και η Μπανταλόνα πήραν τα θετικά αποτελέσματα στους δύο πρώτους χρονικά απογευματινούς αγώνες στο πλαίσιο της 18ης μέρας της Liga Endesa. Οι Βάσκοι επικράτησαν 72-63 της Ομπραντόιρο και η Πένια 88-75 της Γκραν Κανάρια με τον Νίκολα Λαπροβίτολα να κλέβει την παράσταση, σημειώνοντας 40 πόντους!

O Λαπροβίτολα είχε 7/10 δίποντα, 7/10 τρίποντα και 5/7 βολές, επισκιάζοντας οποιονδήποτε άλλον παίκτη βρέθηκε στο παρκέ και από τις δύο ομάδες. Διψήφιοι από τους γηπεδούχους ήταν οι Ντόσον και Χαρανγκόντι που σημείωσαν από 11 πόντους, ενώ είχαν αντίστοιχα 7 και 8 ριμπάουντ.  Κι αυτό σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Γκραν Κανάρια ξεκίνησε καλύτερα, πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο ημίχρονο, το οποίο όμως εξανεμίστηκε εύκολα στην τρίτη περίοδο όταν η Μπανταλόνα έκανε ένα επιμέρους 26-14. Όλιβερ και Βένε με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους φιλοξενούμενους που είχαν 10/29 τρίποντα και έχασαν την μάχη των ριμπάουντ (41-33).

ACB Photo / D. Grau

Το εντυπωσιακό πανό με το μήνυμα συμπαράστασης στην Μπανταλόνα από τον κόσμο της, πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης.

 

Η Μπασκόνια πήρε μια νίκη την οποία χρειαζόταν και βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, μετά τις τόσες... αναποδιές με τους τραυματισμούς. Επικράτησε της Ομπραντόιρο με τον Ματ Τζάνινγκ να σημειώνει 16 πόντους, τον Σιλντς 15 και τον Τζόουνς 12. Ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Νάτσο Γιοβέτ σημείωσαν από 12 πόντους και ήταν ο πρώτοι σκόρερ της Ομπραντόιρο που σούταρε με το ισχνό 4/27 (15%) από τα 6μ75.

ACB Photo / A. Diaz

Δείτε φάσεις από τους δύο αγώνες:

 

*Στις 20.30 άρχισαν οι αγώνες Μπαρτσελόνα-Ουνικάχα Μάλαγα και Εστουδιάντες-Ιμπεροστάρ Τενερίφη.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ