27.2 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Ο Λέοναρντ και η φιλοσοφία του Πόποβιτς (vid)

Ο τραυματισμός του Κάουι Λέοναρντ ήταν καθοριστικός στο να χάσουν οι Σπερς τον πρώτο τελικό της Δύσης από τους Ουόριορς, ωστόσο, επειδή υπάρχει και συνέχεια, το ερώτημα είναι αν και πόσο καιρό θα μείνει εκτός δράσης. 

Ο σταρ των Σπερς περπατούσε κανονικά στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα και δεν έδειχνε να πονάει. Επρόκειτο για ένα απλό διάστρεμμα που έπαθε όταν μετά από ένα τρίποντο που επιχείρησε από τη γωνία, πάτησε πάνω στο πόδι του Ζάζα Πατσούλια, ο οποίος προσπάθησε να τον μαρκάρει. "Είμαι καλά. Θα γυρίσω υγιής. Έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου και θα δούμε τι θα γίνει στο δεύτερο παιχνίδι", δήλωσε.

Ωστόσο εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ολόκληρη φιλοσοφία, που έχει εμφυσήσει τα τελευταία 20 χρόνια στην ομάδα ο Γκρεγκ Πόποβιτς. "Ο παίκτης πρώτα και πάνω απ' όλα". Πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αναληφθεί το παραμικρό ρίσκο για την υγεία του αθλητή, ακόμα κι αν χρειαστεί αυτός να χάσει όχι μόνο ένα παιχνίδι πλέι οφ, αλλά και ολόκληρη τη σειρά. Το έχει ξανακάνει αυτό ο Πόποβιτς με τον Τιμ Ντάνκαν το 2000, όταν δεν δίστασε να τον αφήσει έξω από τη σειρά με τους Σανς προκειμένου να μην επιδεινωθεί ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο παίκτης στο γόνατο. Οι Σπερς έχασαν τότε με 3-1 και αποκλείστηκαν από τον πρώτο κιόλας γύρο, αλλά αυτό που είχε σημασία ήταν να μην πάθει καμιά ζημιά ο παίκτης.

Έτσι και τώρα, η υπόθεση που γίνεται είναι ότι ο Λέοναρντ μάλλον δεν θα αγωνιστεί στο δεύτερο παιχνίδι, που θα γίνει την Τρίτη και πάλι στο Όκλαντ. Ο Πόποβιτς δεν θα ρισκάρει αν ο παίκτης του δεν είναι τελείως καλά. Και λογικά θα προτιμήσει να τον έχει στον τρίτο αγώνα, που θα γίνει το Σάββατο στο Σαν Αντόνιο. Θα δείξει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ