26.9 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ο Γιαννάκης που ήρθε, ο Λάσκαρης που μένει και ο Γκάλης (vid)

Ο Νίκος Λάσκαρης παρέθεσε  συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τις σκέψεις του για το μέλλον του Άρη, αλλά και τον Παναγιώτη Γιαννάκη ως νέο προπονητή της ομάδας. Ταυτόχρονα έπεσε στην κουβέντα και το όνομα του Νίκου Γκάλη, τον οποίον και οι δύο άνδρες έδειξαν πως θέλουν κοντά τους.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης τόνισε κατηγορηματικά: "Είμαι εδώ, θα είμαι εδώ και δεν πρόκειται η οικογένειά μου να αποχωρήσει από τον Άρη", δήλωσε και συγχρόνως παραδέχθηκε ότι τα προβλήματα που υπήρξαν φέτος ήταν γι' αυτόν ένα μεγάλο σχολείο.

"Είμαστε εδώ για να μείνουμε. Η τελευταία χρονιά ένα μεγάλο μάθημα. Πολύ διαφορετικό το σχολείο φέτος, εμείς είμαστε επιχειρηματίες, δεν είχαμε background διοίκησης ομάδας. Φέτος με πιο τεχνοκρατικά πρότυπα. Τις επόμενες θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας που θα ασχοληθούν με την ομάδα, μια πιο ομαδική λειτουργία ως προς αποφυγή καθυστερήσεων. Όποια θέματα είχε ο Άρης σε επίπεδο διοίκησης τα παίρνω πάνω μου… Τελευταία φορά σας είχα πει ότι πίστευα ότι θα το κααφέρουμε… Αυτός δυστυχώς δεν ήταν εφικτό. Είναι Ιούλιος και δεν έχουμε κλείσει το έτος και πρέπει να δημιουργήσουμε τη νέα ομάδα. Κάνω ένα βήμα πίσω και διαχωρίζω την περσινή χρονιά από το μέλλον του Άρη.

Θα στηθεί η νέα ομάδα με μπάτζετ βασισμένο στα έσοδα του Άρη την επόμενη χρονιά. Μέσα σε όλο αυτό είχαμε επαφές με τον κόουτς και του “πουλήσαμε” την ιδέα του Άρη, όχι ότι δεν ήξερε, γιατί τα έχει ζήσει στο πετσί του. Του εξηγήσαμε το πλάνο το δικό μας, όχι μόνο για την επόμενη χρονιά, αλλά για την επόμενη πενταετία. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν μέσω φίλων που ήθελαν να μας γνωρίσουν πριν αρκετό καιρό. Είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα και ο ίδιος επίσης και να πιστέψει στο πλάνο μας… Αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα που είναι η αναγέννηση του Άρη. Ο κόουτς έρχεται πίσω στο σπίτι του με βάση τριετία ή πενταετία.

Η ιδέα είναι ότι φέτος θα βάλουμε τις βάσεις για τον νέο Άρη. Αυτό δεν είναι μόνο αγωνιστικά, αλλά και διοικητικά, να δουλέψουμε και σε αμερικανικά πρότυπα, για παραγωγή ταλέντων και ουσιαστικά παραγωγή εσόδων για την ομάδα. Μια ομάδα δεν έχει μόνο παίκτες, είναι ομάδα και εκτός γηπέδου και πρέπει να παράξει έσοδα για να λειτουργήσει. Ο κόουτς θα μπορέσει να μας βοηθήσει με τη λειτουργία του".

Σε ερώτηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Άρης σε οικονομικό επίπεδο, απάντησε: "Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Έχουν φέρει μια υπόθεση στην Ελλάδα για να χαλάσουν το κύρος μας και μέσω του Άρη να μας βλάψουν. Είναι σε εξέλιξη, θα το λύσει η δικαιοσύνη. Αυτό επηρέασε την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά γιατί είχε στηθεί διαφορετικά η ομάδα".

Σε ερώτηση περί ύπαρξης εσωτερικού πολέμου, ο Νίκος Λάσκαρης σημείωσε: "Έχουμε κοιταχτεί στα μάτια με όλα τα μέλη του δ. σ., το λάθος μας ήταν ότι μιλούσαμε λιγότερο μεταξύ μας και επιτρέψαμε καλοθελητές να μας επηρεάσουν. Ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως ακόμη και το μήνυμα ενότητας του κυρίου Αρβανίτη. Προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα. Θέλω να είμαστε ενωμένοι, αλλά αν δεν γίνεται θα παρθούν αποφάσεις στο μέλλον κι αυτοί θα φύγουν".

Ο Νίκος Λάσκαρης ρωτήθηκε για το μέγεθος των χρεών και απάντησε: "Η ομάδα έχει κάποιες υποχρεώσεις. Μέχρι τώρα ήμασταν πολύ συνεπείς. Θα προσπαθήσουμε να τις τακτοποιήσουμε. Το μπάτζετ μας είναι εσωτερική υπόθεση και αναλόγως των εσόδων. Υπάρχουν πράγματα που δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση που θα αυξήσουν τα έσοδα. Κάνουμε ανεξάρτητο προγραμματισμό για την ομάδα".

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης ρωτήθηκε για το αν υπάρχει συμφωνία με πολυεθνική εταιρία για την προβολή της τελευταίας στη φανέλα της ομάδας: "Έχουμε επαφές με πιθανούς σπόνσορες και είναι κυρίως επαγγελματικοί συνεργάτες μας. Ξέρουν πού έρχονται και πού μπαίνουν. Ετοιμάζουμε ένα νέο project με νέο γήπεδο και υπάρχει η θέληση να το υποστηρίξουν", είπε.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών, ο Νίκος Λάσκαρης είπε: "Δεν θέλω να μιλήσω με «θα». Δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, θα δημιουργηθεί ειδική ομάδα η οποία θα ασχοληθεί με αυτά τα χρέη. Σε ότι αφορά τον κόουτς, έρχεται στον Άρη σε μια δύσκολη στιγμή. Κάποια στιγμή είχαμε συζητήσει για το πώς θα μπορούσε να προσφέρει ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην ομάδα, ως θρύλος του Άρη. Εκείνες οι συζητήσεις ήταν διαφορετικές. Μας τιμάει η εμπιστοσύνη του. Ξεκινάμε έτσι για να μην μπούμε σε μεγάλες διαδικασίες, είπαμε ότι εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον, ας ξεκινήσουμε και μέσα στη χρονιά θα δούμε αν θα γίνει πολυετές".

Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να προκηρύξει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ με σκοπό την εύρεση συμπαικτών, ο Νίκος Λάσκαρης απάντησε: "Έχει γίνει συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο, υπάρχουν αρειανοί από το εξωτερικό που φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και αντιλαμβάνομαι ότι ο μοναδικός τρόπος είναι μέσω της αύξησης του κεφαλαίου. Υπάρχει όμως και μια έκφραση που λέει ότι είναι εύκολο να το λες και δύσκολο να το αποδεικνύεις. Βάλε λοιπόν τα χρήματά σου, μην κάνεις κριτική. Όταν κι εγώ ήμουν απ’ έξω και δεν είχα ιδέα του πόσο δύσκολο είναι να είσαι από μέσα έλεγα το ένα και το άλλο. Τώρα όμως που είμαι μέσα καταλαβαίνω τη διαφορά, σε μια ομάδα όπως ο Άρης με πολύ απαιτητικούς ανθρώπους".

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης του Νίκου Γκάλη, ο Νίκος Λάσκαρης είπε: "Θα το θέλαμε πολύ. Το συζητήσαμε με τον κόουτς και είναι αλήθεια ότι ο κόουτς μας είπε ότι πρέπει να έρθει ο Νικ στην παρέα μας" και στη συνέχεια είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης: "Έχει πολλά να δώσει ο Νικ. Ήδη δίνει με τη σκιά του".

Γιαννάκης: "Επέστρεψα σπίτι μου"

Ο Νίκος Λάσκαρης παρουσίασε επισήμως τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος δήλωσε: "Επέστρεψα στο σπίτι μου, το οποίο μάλιστα είναι πιο νοικοκυρεμένο από τότε που το άφησα. Είναι ένα θετικό κομμάτι που εμένα με κάνει να γυρίσω και να έρθω για να συμπαρασταθώ σε μια καινούρια προσπάθεια που γίνεται. Έχω έρθει για να χτίσουμε την ομάδα με τον τρόπο που της αξίζει. Ο Άρης δεν είναι φτιαγμένος για την 4η θέση, αλλά για πολύ περισσότερο, αλλά αυτό γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη και όχι τώρα γιατί η οικογένεια περνάει μια δύσκολη στιγμή. Εμείς πρέπει συμπαρασταθούμε.

Είδα ένα καινούριο σπίτι, έχουν γίνει προσπάθειες και δίνουν την δυνατότητα στην ομάδα μας να έχει προοπτική. Αξίζει τον κόπο να είμαστε όλοι μαζί, να κάνουμε τον συμπαίκτη μας καλύτερο. Αυτό είναι το μήνυμα στον Αρειανό.

Ανέκαθεν ο Άρης έκανε μοναδικές προσπάθειες και το ’79 και με τη μεγάλη ομάδα. Τώρα μας δίνεται μια ευκαιρία ακόμα. Και τότε ήταν θέμα ομάδας με τον κόουτς, τον Πεταλίδη, τον Μητρούδη, τον Μπουτάρη, τον Μιχαηλίδη… Ήρθα εδώ γιατί είδα ότι υπάρχει αυτή η προοπτική.

Μπορούμε να κάνουμε θαύματα! Ο Άρης είναι μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που μπορεί να κάνουμε με έναν διαφορετικό τρόπο πως ο Άρης μπορεί να γίνει μεγάλη ομάδα. Θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα που θα λειτουργεί με υψηλού επιπέδου προοπτική σε όλους τους τομείς. Άσχετα αν κάποιοι δεν αισθάνονται καλά ή δεν έχουν καλές αναμνήσεις, σήμερα πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα και να είμαστε όλοι παρέα.

Ο Άρης μπορεί να γίνει ομάδα που και στελέχη θα παράγει και αποτελέσματα και τον κόσμο θα κάνει περήφανο. Καλή δύναμη να έχουμε όλοι μας, να είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας".

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης παρενέβη δύο φορές σε τοποθετήσεις του Νίκος Λάσκαρη. Την πρώτη είπε: "Δεν θα είμαστε όλοι μαζί αλλά θα ήθελα. Ξέρουμε όμως ότι είναι στην Ελλάδα. Η πρόοδος του Άρη όμως θα μας κάνει όλους χαρούμενους ή τουλάχιστον τους περισσότερους. Έχω ταξιδέψει και συναντήσει ανθρώπους παντού. Στην Κίνα, στη Γερμανία, στην Πορτογαλία… Αυτός ο κόσμος περιμένει να υπάρχει μια ομάδα που μάχεται και ονειρεύεται. Θέλουμε ομάδα που δεν θα σταματήσει να ονειρεύεται. Μπορούν να μπουν θεμέλια που θα δώσουν ώθηση στην ομάδα. Μια ομάδα ετοιμάζει το έδαφος ώστε όποιο στέλεχος έρθει υψηλού επιπέδου να έρθει και να πάρει την ώθηση που θέλει. Μπορεί το μέλλον να είναι γρήγορο, μπορεί και αργό".

Στη δεύτερη παρέμβασή του είπε: "Μίλησα για τον χώρο που φιλοξένησε γίγαντες του μπάσκετ. Το Αλεξάνδρειο δεν ήταν έτσι. Ήταν ψιλοχάλια. Τώρα μπορεί να φιλοξενήσει έναν άνθρωπο που σέβεσαι και εκτιμάς. Το ότι ο Άρης πριν από 2-3 ήταν στο χείλος να ψάχνει να βρει τι μπορεί να κάνει, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε την εμπιστοσύνη που μπορούμε να δείξουμε. Θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε κάτι ξεχωριστό στον Άρη, είναι κι εγώ εδώ. Ο λόγος που το συμβόλαιο είναι ετήσιο είναι απλός. Να αποδειχθεί στην πράξη η εμπιστοσύνη. Εγώ ήρθα και θέλω να προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και ότι ο Άρης έχει μεγάλη εσωτερική δύναμη την οποία δεν έχει υλοποιήσει γιατί δεν βρήκε τον τρόπο να συνεργαστεί ο ένας με τον άλλον. Να κάνω τα παιδιά να πιστέψουν ότι δεν χρειάζεται να είσαι ο ΛεΜπρον για να παίξεις μπάσκετ. Υπάρχει κι άλλα παιδιά που μπορούν να παίξουν μπάσκετ, όπως η Εθνική Ελλάδας. Δεν χρειάζεται να αγαπιόμαστε, αλλά να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να συνεργαζόμαστε".

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ρωτήθηκε για το πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση του δεδομένης της ύπαρξης προβλημάτων. "Είναι πολύ δύσκολη απόφαση. Δεν τις φοβάμαι. Πιστεύω στο ταλέντο των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζομαι. Θέλει λίγο πίεση παραπάνω για να βγάλουν την ικανότητά τους. Έχω δουλέψει με ανθρώπους που έχουν ικανότητα αλλά όχι τη συγκέντρωση για να βγάλουν το υψηλό επίπεδο. Δεν μπορεί να γίνει με 1-2 ημέρες προπόνησης" απάντησε.

Σε ερώτηση για το μεταγραφικό σχέδιο, είπε: "Ξεκινάμε με τα υπάρχοντα παιδιά. Δεν είμαστε άνετοι οικονομικά, οπότε πρέπει να έχουμε υπομονή. Θέλουμε να κάνουμε μια σκληρή και δυνατή ομάδα. Δεν έχουμε τα πολλά χρήματα για να βγούμε στην αγορά, αλλά χρειάζεται να έχουμε ηρεμία και υπομονή. Πάντα πιστεύω στα νέα παιδιά. Υπάρχουν παιδιά με δυνατότητες αλλά πρέπει να βελτιώσουμε το επίπεδο αποτελεσματικότητάς τους. Θέλουμε παιδιά που θα έχουν χαρακτήρα. Η πόλη είναι δύσκολη. Και η Αθήνα είναι δύσκολη αλλά η Θεσσαλονίκη θα είναι πιο δύσκολη. Θέλουμε παιδιά που θα καταλαβαίνουν ότι παντού υπάρχει ένα μάτι Aρειανού». 

Σχετικά με το αν σκοπεύει να δημιουργήσει αμιγώς ελληνική ομάδα, είπε: «Τον Καββαδά τον θέλουμε, είναι και από Νίκαια. Θα μιλήσω με όλα τα παιδιά που έχουν συμβόλαιο Δεν μπορώ να απαντήσω. Με ενδιαφέρουν οι Έλληνες παίκτες, οι ταλαντούχοι που έχουν πάθος για την κορυφή και θέλουν να ξοδέψουν τον εγωισμό τους. Από εκεί και πέρα θα βρούμε και παιδιά, ξένους, που επίσης έχουν όνειρα».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ