26.1 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Ο Λάρκιν έδωσε τη νίκη στο φινάλε (Video)

Εντυπωσιακή νίκη σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι για την Μπασκόνια σε ένα κατάμεστο γήπεδο και με το τελικό 79-78 να σφραγίζει την αναμέτρησή της με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο αγώνας από αυτούς που χαίρεσαι να τους βλέπεις όχι μόνο για το θέαμα, αλλά και όσα επιχειρούσαν να κάνουν στο παρκέ οι δυο ομάδες. Η Μπασκόνια ήταν αυτή που κέρδισε πρώτη τις εντυπώσεις. Όχι μόνο γιατί πήρε το προβάδισμα, αλλά γιατί έμοιαζε να παλεύει για κάθε φάση, δείχνοντας πόσο θέλει τη νίκη, μπροστά στο δικό της κοινό που είχε γεμίσει τη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα. Πήρε πρώτη ένα μικρό προβάδισμα 8-4 (4’) με τον Τόρνικε Σενγκέλια να δείχνει για μία ακόμη φορά πόσο είχε λείψει στους Βάσκους μετά τον τραυματισμό του.

Η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε, ο Νάντο Ντε Κολό είχε ήδη προλάβει να μας εντυπωσιάσει για μία ακόμη φορ (10-12, 7’) και αντέδρασε ακόμη πιο δυναμικά στα πρώτη λεπτά της δεύτερης περιόδου, πηγαίνοντας από το 18-14 (10’) στο 20-24 (12’).

Οι τάπες του Άνταμ Χάνγκα που είχαν αρχίσει να... πέφτουν από το πρώτο δεκάλεπτο και τα ριμπάουντ (17-10 στο πρώτο μισό, με 6 επιθετικά για τους γηπεδούχους), ήταν από τους βασικούς λόγους που κράτησαν την ομάδα του Σίτο Αλόνσο μπροστά στο σκορ και με τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου, έστω και με την μικρότερη δυνατή διαφορά (34-33). Κι αυτό παρά το ότι δεν είχαν ακόμη ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων (0/6).

Η Μπασκόνια έτρεξε λίγο περισσότερο, έφερε το παιχνίδι στο δικό της ρυθμό και το 37-37 (21’), έγινε 45-37 (22’10’’) με τον Κιμ Τιλί να πρωταγωνιστεί και τον Χάνγκα να συνεχίζει (47-40, 24’).

 

Βόιτμαν και Μπομπουά ήρθαν να βοηθήσουν (51-45, 25’27’’), πριν ο Δημήτρης Ιτούδης δει τους δικούς του παίκτες να αντιδρούν με την βοήθεια του Κάιλ Χάινς και στην επίθεση του Ντε Κολό (53-52, 27’20’’). Εκεί που τα τρίποντα δεν έβρισκαν το στόχο στο πρώτο μισό για τους γηπεδούχους, βρήκαν το δρόμο τους μια χαρά στην τρίτη περίοδο με τους Μπλάζιτς και Σενγκέλια να οδηγούν στο +7 (61-54, 29’25’’), κάνοντας τον πρόεδρο Χοσεάν Κερεχέτα να ανασάνει βαθιά στην εξέδρα.

Ο Χριάπα ανέλαβε να φέρει την ομάδα του πιο κοντά στην Μπασκόνια (67-66, 35'30''), αλλά δύο θεαματικές ενέργειες από Χάνγκα και Λάρκιν και μία πάσα του πρώτου στον Χάντινγκερ έκανε το 75-70 (38'10'').

Ο Μίλος Τεόντοσιτς αποφάσει να μιλήσει στο σημείο αυτό με δύο συνεχόμενα τρίποντα, ο Τζέιμς έδωσε το προβάδισμα (77-78, 39'20''), αλλά ένα λάθος του Σέρβου γκαρντ και ένα κλέψιμο του Λάρκιν έδωσε το δικαίωμα στην Μπασκόνια να φτάσει στο 79-78 και τη νίκη με αυτόν τον τρόπο...

 

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Τόρνικε Σενγκέλια μπορεί να σημείωσε μόλις 9 πόντους, αλλά ήταν σημαντικός στην όλη λειτουργία της Μπασκόνια, ενώ η υπόλοιιπη γραμμή στατιστικής του λέει πολλά για την προσφορά του.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να σταματήσει ουσιαστικά τους Μπομπουά και Λάρκιν, αλλά βρήκε τον μπελά της από τους άλλους παίκτες της Μπασκόνια με τους Χάνγκα, Τιλί να δίνουν τον τόνο από το πρώτο ημίχρονο.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ