17 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ο Λάντεσμπεργκ σόκαρε τη Φενέρ

Η μπίλια κάθισε στο μπλέ !

Η Μακάμπι με τον Λάντεσμπεργκ να σκοράρει σε νεκρό χρόνο (και αφού πρώτα η μπάλα έκανε τρεις αναπηδήσεις στη στεφάνη !) πήρε απίστευτη νίκη στην Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε (81-79) βάζοντάς την σε περιπέτειες όσον αφορά το θέμα του πλεονεκτήματος έδρας. Οι Τούρκοι έχουν δύσκολα εκτός εδρας παιχνίδια με Εφές και Ρεάλ και φιλοξενούν την Μπαρτσελόνα και σίγουρα η ήττα τους μπορεί να αποδειχθεί θετικό αποτέλεσμα τόσο για τον Ολυμπιακό αλλά ακόμα ίσως και για τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα και αυτό το παιχνίδι αποτέλεσε μια διαφήμιση της Ευρωλίγκας καθώς οι αδιάφορες ομάδες που έχουν ήδη αποκλειστεί συνεχίζουν να είναι ανταγωνιστικές.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν από νωρίς τον αγώνα και προηγήθηκαν 25-15 (10’) και 30-18 (11’) με πίεση σε όλο το γήπεδο που είχε οδηγήσει τη Μακάμπι σε 4 λάθη αλλά και τρομερή ευστοχία από την περιφέρεια.

Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχαν 5/7 τρίποντα σε αυτό το διάστημα εκ των οποίων 3/3 ο Μαχμούτογλου που παίρνει πλέον περισσότερο χρόνο συμμετοχής λόγω της απουσίας του Κώστα Σλούκα.

Όμως τόσο η απουσία του Έλληνα γκάρντ όσο και του Μπογκντάνοβιτς έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο καθώς η Φενέρμπαχτσε είχε σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες της Μακάμπι χωρίς άγχος, βελτιώνοντας την άμυνάς τους και με κορυφαίο επιθετικά τον Σίλβερν Λάντσμπεργκ γύρισαν τον αγώνα και έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με έξι πόντους (53-47 στο 25’).

Το πρόβλημα για την Φενέρ ήταν ότι όταν ο Ομπράντοβιτς έβαζε στον αγώνα τον Ντίξον η ομάδα του είχε σοβαρό αμυντικό πρόβλημα.
Με τον Αντιτς να δίνει λύσεις από την περιφέρεια η Φενέρμπαχτσε ξαναπήρε το προβάδισμα (57-54 στο 29’). Όμως η Μακάμπι δεν το έβαλε κάτω και με τρίποντο του Ράντ έφτασε στο 67-67 (35’).

Η Φενέρ απάντησε με τρίποντα του Μαχμούτογλου και του Νάναλι για το 73-67, αλλά η Μακάμπι δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και το έκανε με τον κορυφαίο παίκτη της.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Χωρίς αμφιβολία ο Σίλβεν Λάντεσμπεργκ. Με τους 22 πόντους του με 4/4 τρίποντα ήταν αυτός που κράτησε τη Μακάμπι μέχρι το τέλος στον αγώνα και όταν του δόθηκε η ευκαιρία με ένα σούτ στα τρία δέκατα του δευτερολέπτου έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με μόλις 41.2 % στις βολές (7/17) καταλαβαίνει κανείς γιατί η Μακάμπι χρειάστηκε να φτάσει στο φινάλε για να πάρει τη νίκη. Οι παίκτες του Μπαγκάτσκις σούταραν πιο εύστοχα από μέση (58% στα δίποντα) και μακρινή απόσταση (50% στα τρίποντα) από ότι στις βολές.  Κρατήθηκαν όμως στο παιχνίδι και με τα 11 επιθετικά ριμπάουντ που πήραν και ανανέωσαν ισάριθμες επιθέσεις.

 

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ