21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Λάνγκφορντ δεν ήταν ποτέ στοίχημα

Τα φιλικά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Κύπρο δεν προσφέρονται για πολλά συμπεράσματα, αλλά ο Κιθ Λάνγκφορντ φρόντισε να δείξει την κλάση του.

Ο Τσάβι Πασκουάλ προσπάθησε -και κατάφερε- να παρουσιάσει μία ομάδα που θα πάλευε τα παιχνίδια και θα έβγαζε στο παρκέ πράγματα που είχαν δουλευτεί στις προπονήσεις, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν με την απουσία πέντε διεθνών Ελλήνων αθλητών και του Λιθουανού Λούκας Λεκαβίτσιους.

Παρά το γεγονός ότι συμπεράσματα για το σύνολο που δημιουργεί ο Καταλανός τεχνικός δεν μπορούσαν να βγουν σε καμία περίπτωση, ένας λόγος έκανε τον 46χρονο προπονητή να... τρίβει τα χέρια του. Ο λόγος αυτός έχει ονοματεπώνυμο Κιθ Λάνγκφορντ.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 35χρονος άσος ο οποίος είναι ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της Ευρωλίγκας -σε πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι-, ενώ είχε πάρει το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ» το 2014 και το 2017. Αιτία των αμφιβολιών που υπήρχαν ήταν η περσινή του χρονιά σε Κίνα και Ισραήλ, αλλά και ο τραυματισμός του στο γόνατο. Μάλιστα ορισμένοι τον χαρακτήρισαν ακόμα και «στοίχημα». Πιο λογικό «στοίχημα» πάντως είναι η παρουσία του Λεκαβίτσιους πίσω από τον Καλάθη παρά η απόκτηση του πρώην παίκτη της Αρμάνι Μιλάνο.

Και στο παρελθόν ο Λάνγκφορντ είχε βρεθεί σε παρόμοια θέση, αλλά είναι επαγγελματίας ο οποίος φροντίζει πάντοτε να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να δικαιώνει τις ομάδες που τον εμπιστεύονται. Σωματικά, ο πολύπειρος γκαρντ βρίσκεται στο επίπεδο που ήταν στην Ούνικς Καζάν πριν δύο σεζόν, όταν έκανε πάρτι απέναντι στις αντίπαλες άμυνες.

Ο άλλοτε παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν θα μπορούσε να έχει χάσει την επαφή του με το καλάθι κι αυτό φάνηκε με το «καλημέρα», ενώ κόντρα σε όσα νομίζουν αρκετοί, έχει τη δυνατότητα και να δημιουργήσει, καθώς βλέπει καλά το γήπεδο και ξέρει να μοιράσει καλά την μπάλα, όταν δεν μπορεί να τελειώσει ο ίδιος τη φάση, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για τους συμπαίκτες του.

Με βάση το αρχικό πλάνο, ο Λάνγκφορντ προορίζεται για να δίνει βοήθειες στον Νίκο Παππά στη θέση «2». Όμως αν ο Αμερικανός συνεχίσει να παίζει σε υψηλό επίπεδο, θα χρησιμοποιείται όσο βοηθάει την ομάδα, καθώς οι χρόνοι κερδίζονται μέσα στο παρκέ και όχι με βάση το αρχικό -φυσιολογικό- πλάνο που υπάρχει κάθε καλοκαίρι.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ