26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο κύριος Τσάβι Πασκουάλ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα, μετά από έναν ξεχωριστό αγώνα με την Μπασκόνια.

Οι «πράσινοι» στην αρχή και στο τέλος δεν έπαιξαν συγκεντρωμένα, αλλά στο ενδιάμεσο ήταν αυτοί που έπρεπε και χαμογέλασαν ξανά. Η συνεργασία του Νικ Καλάθη με τον Τζέιμς Γκιστ επέστρεψε στα παλιά της στάνταρ. Ο Κένι Γκάμπριελ έγινε ξανά ο ρολίστας πολυτελείας που προσφέρει βοήθειες στην ομάδα όταν αυτή έχει... κολλήσει, ενώ και ο Νίκος Παππάς δείχνει να αφήνει πίσω του το ντεφορμάρισμα. Παρ' όλα αυτά οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν επιστρέψει στα στάνταρ τους. Θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν στη διακοπή που μεσολαβεί μέχρι το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Χίμκι στις 23/2. Έως τότε το «τριφύλλι» θα δώσει έναν αγώνα, αυτόν με τον ΓΛ Φάρο στο ΟΑΚΑ.

Την παράσταση στο χθεσινό βράδυ πάντως έκλεψε ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός τεχνικός για μία ακόμα φορά απέδειξε ότι εκτός από σπουδαίος προπονητής είναι και άνθρωπος που γνωρίζει να σέβεται τους πάντες και να τους αντιμετωπίζει με σοβαρότητα. Στη συνέντευξη Τύπου έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Τοποθετήθηκε για την κόντρα της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό. Μία κόντρα που ξεκίνησε από την εξοντωτική τιμωρία των ιθυνόντων της διοργάνωσης στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά για να τελειώσει θα πρέπει να γίνουν πίσω βήματα απ' όλες τις πλευρές.

Παράλληλα όμως απέδειξε ότι είναι κι εκπληκτικός... ψυχολόγος. Παρά την κατάσταση στο γήπεδο, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει οτιδήποτε είχε σχέση με την Ευρωλίγκα, η ομάδα του εμφανίστηκε απόλυτα σοβαρή. Πήρε αυτό που ήθελε, έπαιξε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ κι αυτό πρέπει να το πιστωθεί ο προπονητής. Ο άνθρωπος που έχει τον «μαγικό» τρόπο να μην «χάνει» κανέναν παίκτη. Ακόμα και ο Ζακ Όγκαστ ο οποίος έχει μείνει εκτός ροτέισον και γνωρίζει ότι αποκτήθηκε ο Άντριαν Πέιν, ήταν ο πρώτος που πανηγύριζε στον πάγκο. Ο Κένι Γκάμπριελ γύρισε στις καλές εμφανίσεις κι απέδειξε ότι είναι χρήσιμος και πλέον ο Παναθηναϊκός είναι υπερπλήρης.

Όσο θα έχουν στην άκρη του πάγκου τους τον Τσάβι Πασκουάλ, στον Παναθηναϊκό θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ