19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο κόσμος του μπάσκετ αποχαιρετά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς (pics)

Ο σπουδαίος Ντούσαν Ίβκοβιτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, και ο κόσμος του μπάσκετ τον αποχαιρετά, εκφράζοντας μέσω ανακοινώσεων τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του σπουδαίου Σέρβου.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις :

ΕΟΚ : «Μια μεγάλη προσωπικότητα του παγκόσμιου μπάσκετ πέθανε σήμερα σε ηλικία 78 ετών. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ένας Σέρβος με μεγάλη παρουσία στην Ελλάδα που  ένιωθε δεύτερη πατρίδα του. 

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και ο πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος εκφράζουν τη θλίψη τους για την σημαντική αυτή απώλεια. Ο εκλιπών υπήρξε ένας άνθρωπος με ουσιαστική προσφορά στην πρόοδο του αθλήματος παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, αφού συνδύασε την προπονητική του παρουσία με σημαντικές επιτυχίες ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις».

ΕΣΑΚΕ : «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς σε ηλικία 78 ετών.Ο εκλιπών άφησε το στίγμα του στο παγκόσμιο μπάσκετ έχοντας πολλές επιτυχίες και μία μυθική καριέρα.

Θα θυμόμαστε τον δάσκαλο του μπάσκετ για τη συνέπεια, το ήθος και την αγάπη του για την Ελλάδα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

Ολυμπιακός : «Η "ερυθρόλευκη" οικογένεια είναι συντετριμμένη. Ο μεγαλύτερος προπονητής του Ολυμπιακού και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, ο τεράστιος Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν είναι πια κοντά μας. Ο Ντούντα του Θρύλου έκανε το μεγάλο ταξίδι και άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό. Τέτοιες ώρες τα λόγια είναι φτωχά… Η σκέψη μας είναι με την οικογένειά του. Δάσκαλε σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες. Θα σε θυμόμαστε για πάντα. Καλό ταξίδι Θρυλικέ Ντούντα…».

Παναθηναϊκός : «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και συγκίνηση μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός εκ των κορυφαίων "δασκάλων" του αθλήματος».

ΑΕΚ : « H οικογένεια της «Βασίλισσας» θρηνεί για την τραγική απώλεια...Η είδηση του χαμού ενός εκ των κορυφαίων προπονητών της Ιστορίας μας, του τρις-τροπαιούχου Ντούσαν Ίβκοβιτς, προκαλεί ανατριχίλα, προκαλεί δέος. Στενοχώρια. Βουβαμάρα. Ανείπωτος και ο πόνος. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ πενθεί. Πενθεί και η ΑΕΚ.

Ο προπονητής-δάσκαλος, που μετά από 19 «άτιτλα» χρόνια οδήγησε την ομάδα μας στην κατάκτηση τριών τροπαίων (Κύπελλο Σαπόρτα 2000, Κύπελλο Ελλάδος 2000, Κύπελλο Ελλάδος 2001), δεν είναι πια μαζί μας. Θα είναι όμως για πάντα στην καρδιά μας. Η ΑΕΚ BC εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του Σέρβου τεχνικού για το χαμό του.ς είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει.

«Ντούντα», η ΑΕΚ και ο κόσμος της αιώνια θα σ’ ευγνωμονούν για τα σπουδαία...».

ΠΑΟΚ : «Ο δάσκαλος, ο σοφός, ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς. Μία τεράστια προσωπικότητα του παγκόσμιου μπάσκετ, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Οι αναμνήσεις όμως θα μείνουν για πάντα, όπως και η τεράστια προσφορά του στο άθλημα. Καλό ταξίδι Ντούντα…»

Λαύριο : «Η ΚΑΕ Λαύριο-Megabolt αποχαιρετά με θλίψη, σεβασμό και τιμή τον προπονητή θρύλο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ένας τεράστιος δάσκαλος του αθλήματος ο οποίος αγάπησε την Ελλάδα, και θα συνεχίζει να «στολίζει» τις καλύτερες αναμνήσεις μας. Αντίο Ντούντα...»

Λάρισα : «Έφυγε σήμερα από τη ζωή μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με καθοριστική συμβολή και στο ελληνικό. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν μία τεράστια φυσιογνωμία στο χώρο του μπάσκετ με παγκόσμια αναγνώριση, για τούτο άλλωστε και το προσωνύμιο «σοφός».

Άρης: «Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει την οδύνη της για τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Η απώλεια του θρυλικού Σέρβου προπονητή σκόρπισε θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς διετέλεσε προπονητής του ΑΡΗ από το 1980 έως το 1982 και η καριέρα του ήταν γεμάτη από διακρίσεις και τίτλους.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...».

Ηρακλής: «Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και τη συγκίνησή της για την τεράστια απώλεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενός εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι, "Ντούντα"».

ΣΕΠΚ : «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΚ και ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Γιαννάκης, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και οδύνη τους για τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 77 ετών. 

Ο "Ντούντα" ήταν ένας δάσκαλος του αθλήματος, μια προσωπικότητα που άφησε το αποτύπωμά της εντός κι εκτός των παρκέ. Ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε να δουλεύει σκληρά, να μοιράζεται τις γνώσεις του και να εμπνέει όλους όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ.

Η απώλειά του αφήνει ένα τεράστιο, ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Όχι μόνο στον χώρο του μπάσκετ, αλλά συνολικά στον παγκόσμιο αθλητισμό.Όλοι στον ΣΕΠΚ θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει..».

ΠΣΑΚ : «Θα σε θυμόμαστε με αγάπη! Θα σε θυμόμαστε για όσα προσέφερες! Καλή αντάμωση δάσκαλε...».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ