20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο κόσμος του Αρη το πήρε πάνω του!

Ο Αρης έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και αυτή την φορά ήταν... όπως έπρεπε. Το 65-54 επί του Ηφαιστου ήρθε άνετα στο "φλεγόμενο" Αλεξάνδρειο, με τον κόσμο να το παίρνει πάνω του από την αρχή και να δημιουργεί μια ατσμόφαιρα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα κάνοντας σαφές σε όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτόν ότι δεν μπορούσε να υπάρχει άλλη κατάληξη από τη νίκη των γηπεδούχουν, που ήταν η πρώτη στην σεζόν ως γηπεδούχος για τον Αρη και τρίτη συνολικά. Αυτή την φορά ο Αρης είχε πάθος, είχε μυαλό και δεν επέτρεψε στους φιλοεξνούμενους να επανέλθουν και να απειλήσουν.

Ο Αρης μπήκε στο παρκέ με... το μαχαίρι στο στόμα και βρίσκοντας απέναντί του μια ομάδα που μάλλον αιφνιδιάστηκε από την ατμόσφαιρα, επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του. Η άμυνά των "κιτρινόμαυρων" ήταν διαρκώς στο όριο του φάουλ, έφερε κλεψίματα, έφερε και λάθη του αντιπάλου, έφερε και τρέξιμο και εύκολα καλάθια. Ο Μακ Γκι κυριαρχούσε κάτω από τα καλάθια, οι Μπράζελτον και Φρεϊμάνις είχαν εξουδετερωθεί και σταδιακά ο Αρης έτχιζε διαφορά. Από το 26-20 του δεκαλέπτου πήγε στο 42-26 του ημιχρόνου έχοντας κρατήσει τον αντίπαλο σε έξι πόντους στην διάρκεια της δεύτερης περιόδου. 

Ο Αρης πήγε στο +18, 48-30 στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ηφαιστος βρήκε τρία συνεχόμενα τρίποντα για το 48-39 που δημιούργησε υποψίες ανάκαμψης, αλλά η λήξη της περιόδου βρήκε τον Αρη στο 56-43 και να δείχνει αποφασισμένος να κρατήσει αυτή τη νίκη και χωρίς χτυποκάρδια.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ: Στο μοναδικό σημείο του αγώνα που ο Ηφαιστος έδειξε απειλητικές διαθέσεις, ο Γκάρι Μπελ το πήρε πάνω του. Ηταν στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου, όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε μονοψήφια διαφορά και ο Αμερικανός του Αρη με προσωπικές ενέργειες και πόντους αποκατέστησε την τάξη διατηρώντας την ηρεμία στον Αρη.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μια απλή ματιά στα 25 λάθη(!) του Ηφαιστου δείχνει την αποτελεσματικότητα της πίεσης του Αρη και εξηγεί την εξέλιξη και την κατάληξη του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ