27.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Ο Κόροιβος εξαφάνισε τον Αρη!

Ο Κόροιβος φαίνεται αποφασισμένος να... συζητηθεί και φέτος προσγείωσε ανώμαλα τον Αρη που προερχόταν... αεράτος από την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο κύπελλο. Το 71-55 για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου ήρθε με πειστικό τρόπο, έδειξε μια ομάδα... χαμαιλέοντα αφού όταν ο Αρης το γύρισε στην άμυνα, ο Κόροιβος έδειξε ότι κι εκεί έχει τους τρόπους του και δίκαια αποθεώθηκε από τον κόσμο, βάζοντας προβλήματα και ερωτηματικά στον Αρη που ήταν απελπιστικός.

Ο Κόροιβος ήταν το απόλυτο αφεντικό στα 15 πρώτα λεπτά του αγώνα. Με άριστη αμυντική τακτική μπλόκαρε τελείως τον Αρη και έβρισκε ο ίδιος εύκολους πόντους, κυρίως με τον Ντεκόζι. Το 20-7 του δεκαλέπτου ήταν... μόνο η αρχή, με τον Αρη να έχει 0/6 τρίποντα από όπου επιχείρησε να βρει πόντους και στο 14' η διαφορά έφτασε τους 19 πόντους (!), 30-11 με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μιλεντίγεβιτς για τους ασταμάτητους γηπεδούχους. 

Ο Μπένσον έγινε το σημείο επιθετικής αναφορά του Αρη, η άμυνα το συνολικό του σημείο αναφοράς, ο πλουραλισμός στο ρόστερ έναντι ενός "μετρημένου" ρόστερ άρχισε να φαίνεται και έτσι οι "κιτρινόμαυροι" μείωσαν μέχρι το 37-31 του ημιχρόνου έχοντας κατεβάσει το τέμπο και φέρνοντας το ματς στα μέτρα τους.

Ο Κόροιβος έδειξε ότι έχει επίσης πλούσιο αμυντικό ρεπερτόριο. Με αυτό το όπλο βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο και δεχόμενο μόνο δύο πόντους σε 4' λεπτά έφτασε εκ νέου σε διψήφια διαφορά, 43-33 και έχοντας καταφέρει για δεύτερη φορά μέσα στο παιχνίδι να αποδιοργανώσουν πλήρως τον αντίπαλο, στο 26' βρέθηκαν στο +18(!), 54-36, με τον Ρόουντρι να αναδεικνύεται σε νέο επιθετικό ήρωα και την άμυνα να... τσακίζει κόκκαλα. Το γήπεδο είχε αποκτήσει... κατηφόρα, στο 29' η διαφορά έφτασε τους 24 πόντους για τον Κόροιβο, 63-39 και το δεκάλεπτο έληξε με 63-42 και σαφές προβάδισμα για την ομάδα της Αμαλιάδας.

Οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου συνέχισαν να υψώνουν τείχος, ο Αρης είχε χάσει τον δρόμο προς το καλάθι και η πρώτη μεγάλη νίκη του Κόροιβου στο πρωτάθλημα ήρθε με πανηγυρικό τρόπο.

ΘΑ... ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ: Σε μετρ της ανακάλυψης φτηνών παικτών που ξεπερνούν κατά πολύ τα συμβόλαιά τους συνεχίζουν να αναδεικνύονται ο Ντίνος Καλαμπάκος και οι συνεργάτες τους. Το πρώτο δείγμα του Κουίντον ΝτεΚόζι δείχνει ότι φέτος θα... ξεσηκώσει κόσμο και θα κάνει ζημιές σε αντιπάλους, αφού πέρα από τις εκτελεστικές του ικανότητες είναι και ιδιαίτερα αλτικός και θεαματικός παίκτης που "βγάζει" φάσεις.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μόλις 5 λάθη(!) έκανε ο Κόροιβος απέναντι σε μια ομάδα που τον πίεσε ασφυκτικά από νωρίς, δείχνοντας υψηλότατο βαθμό αυτοσυγκέντρωσης και φυσικά ικανότητας. Οσο για τον Αρη, αναγκάστηκε να παίξει με τρίπποντα, αλλά με 2/16 δεν έχεις μεγάλη τύχη...

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα με κλικ ΕΔΩ.

 

Σε λίγο περισσότερα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ