24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Κόμπι Μπράιαντ στην Αθήνα! (pic+vids)

Εντάξει, ο τίτλος είναι αρκετά προβοκατόρικος. Και ναι, τον χρησιμοποιούμε για να τραβήξουμε την προσοχή σας και να μας χαρίσετε το κλικ σας. Αλλά δεν είναι και εντελώς ψευδής. Έχει δόση αλήθειας. Διότι, μπορεί στις 6 του προσεχούς Φεβρουαρίου να μην έρθει στην Αθήνα ο Κόμπι Μπράιαντ αυτοπροσώπως, θα έρθει όμως το... DNA του. Αυτό που έχει στα γονίδιά του ο Τζον Κοξ. Ο 36χρονος γκαρντ της Μπαϊρόιτ, την οποία η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει για το Basketball Champions League την Τετάρτη στη Γερμανία και τον Φλεβάρη στο ΟΑΚΑ. Αυτός ο Τζον Κοξ, λοιπόν, είναι πρώτος ξάδερφος του μεγάλου Κόμπι!

Πώς προκύπτει η συγγένεια; Ο Τζο Μπράιαντ, παλιά δόξα του ΝΒΑ με σημαντική καριέρα και στην Ιταλία, παντρεύτηκε πριν από μερικές δεκαετίες την Πάμελα Κοξ και το 1978 έφεραν στον κόσμο τον κανακάρη τους, Κόμπι Μπράιαντ. Η Πάμελα Κοξ είναι η αδελφή ενός άλλου πρώην παίκτη του ΝΒΑ, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 1980 αγωνίστηκε για ένα διάστημα στη Βενεζουέλα. Του Τσάμπι Κοξ. Αυτός παντρεύτηκε μια πρώην cheerleader του πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο ονόματι Βικτόρια και ενόσω το ζεύγος βρισκόταν στη Βενεζουέλα, το 1981, γέννησε τον Τζον. Άρα, εφόσον η Πάμελα Κοξ είναι αδελφή του πατέρα του, δηλαδή θεία του, ο Κόμπι Μπράιαντ είναι πρώτος ξάδερφος του Τζον Κοξ.

Όταν ήταν παιδιά μάλιστα, είχαν πολύ στενή σχέση. Τα καλοκαίρια συναντιόνταν στη Φιλαδέλφεια, όπου έμενε η οικογένεια Μπράιαντ, και περνούσαν πολλές ώρες μαζί. "Ήμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας, σαν αδέρφια", έχει παραδεχθεί πιο παλιά ο Κόμπι, ενώ ο Τζον τον συμπλήρωσε: "Κάναμε πολλά πράγματα μαζί. Παίζαμε μπέιζμπολ, κολυμπούσαμε, πηγαίναμε σινεμά και φυσικά παίζαμε μπάσκετ. Πολύ μπάσκετ. Σε μεγάλα γήπεδα, σε μικρά, παντού". Ο Κόμπι ήταν τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Τζον και συνήθως τον νικούσε, αλλά αυτό τον βοήθησε να γίνει πιο σκληρός στο παιχνίδι του. 

Τελικά, παρόλο που και τα δύο ξαδέρφια επέλεξαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το μπάσκετ, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Κόμπι. Πήγε κατ' ευθείαν από το γυμνάσιο στο ΝΒΑ και με τη φανέλα των Λέικερς έγινε ένας λαμπρός σούπερ σταρ και εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών στον κόσμο. Ο Κοξ αντίθετα, αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και απέτυχε να βρει μια θέση στο ΝΒΑ, έκανε καριέρα στο γαλλικό πρωτάθλημα παίζοντας σε έξι διαφορετικές ομάδες από το 2005 και μετά. Η Μπαϊρόιτ, όπου αγωνίζεται σήμερα, είναι η πρώτη ομάδα εκτός Γαλλίας, όπου δοκιμάζει την τύχη του.

Με τις καριέρες τους να παίρνουν εντελώς διαφορετική πορεία, έμοιαζε απίθανο οι δρόμοι τους να συναντηθούν σε κάποιο παρκέ του μπάσκετ, παρ' όλα αυτά λίγο έλειψε να τεθούν αντίπαλοι το καλοκαίρι του 2016. Η Βενεζουέλα είχε προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Τζον Κοξ, ο οποίος είχε πάρει την υπηκοότητα της χώρας, επειδή είχε γεννηθεί εκεί. Και στον έναν από τους δύο ομίλους του ολυμπιακού τουρνουά αντιμετώπισε την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Αν ο Κόμπι Μπράιαντ είχε δεχθεί να πάρει μέρος στους Αγώνες, θα είχε αντιμετωπίσει το ξαδερφάκι του! Όμως δεν πήγε στο Ρίο. Και η ευκαιρία χάθηκε...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ