23.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Κόμπι και τα κορίτσια του (pics, vid)

"Μπα, όχι... Δεν παίζω μπάσκετ πλέον. Η σχέση μου με το μπάσκετ περιορίζεται στο να προπονώ την ομάδα της κόρης μου".  Ήταν η απάντηση του Κόμπι Μπράιαντ σε ερώτηση που του έγινε μέσω του instagram της FIBA, για το αν δουλεύει πάνω στο παιχνίδι του τώρα που έχει σταματήσει. Μπορεί να φάνηκε λίγο αστείο, σίγουρα συγκινητικό και όλοι να σκέφτηκαν "τι καλός μπαμπάς!", αλλά η αλήθεια πηγαίνει κι ένα βήμα παραπέρα. Γιατί ο Μπράιαντ το έχει πάρει σοβαρά αυτό το "προπονώ την ομάδα της κόρης μου", όπως φάνηκε μέσα από το θέμα που ετοίμασε το περιοδικό Slam.

 

Ο Μπράιαντ προπονεί μια ομάδα στην οποία ανήκει η μεγάλη του κόρη, από δωδεκάχρονες. Έχει όμως πλάνο. Δεν πηγαίνει στα... κουτουρού και χωρίς πρόγραμμα, ούτε αυτοσκοπός είναι η νίκη. Το πλάνο του είναι εξαετές και βάζει στοιχεία του μπάσκετ, λεπτομέρειες του παιχνιδιού, ώστε να φτιάξει ολοκληρωμένες αθλήτριες που θα ξέρουν το μπάσκετ και θα το κατανοούν. Θέλει στα 18 τους να είναι έτοιμες αν επιλέξουν να πάρουν αυτόν το δρόμο μέσω ενός κολλεγίου.

Η έμπνευση ίσως ήταν αρχικά η Τζίτζι, η μεγάλη του κόρη, που λατρεύει το μπάσκετ και συχνά πυκνά τον... τραβολογούσε (λέμε τώρα) σε αγώνες WNBA. Πέντε φορές την εβδομάδα λοιπόν ο Κόμπι μεταλαμπαδεύει την Mamba Mentality σε αυτή την ομάδα. Στη  βραδιά φωτογράφισης, η προπόνηση αναβλήθηκε. Μόνο αυτή τη φορά. Μαμάδες και μπαμπάδες τραβούσαν κι αυτοί φωτογραφίες μαζί με τους επαγγελματίες. Μόνο που ο Κόμπι όσο έβλεπε το γήπεδο μπάσκετ, άλλαξε γνώμη. Ρώτησε πόση ώρα θα χρειάζονταν οι άνθρωποι του περιοδικού για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. Την υπόλοιπη ώρα έκανε τελικά προπόνηση: "Έπρεπε να μας δείτε πριν έξι μήνες. Τα κορίτσια αυτά έχουν προοδεύσει πάρα πολύ. Δώστε μου έξι χρόνια και θα δείτε τι μπορούν να κάνουν. Έχω έτοιμο ένα πλάνο χρόνο με το χρόνο. Θα προσθέτουμε πράγματα στο παιχνίδι, βάσει ενός σχεδίου που έχω ήδη φτιάξει".

Αυτό που δεν τον ενδιαφέρει όπως τονίζει είναι να γίνει GM, ίσως και των αγαπημένων του Λέικερς, με τη διοίκηση των οποίων εξακολουθεί να διατηρεί εξαιρετική σχέση: "Όχι... Η απάντηση σε αυτό είναι πάρα πολύ εύκολη! Δεν με ενδιαφέρει να γίνω GΜ, ή προπονητής ή ιδιοκτήτης ομάδας. Απλά δεν ενδιαφέρομαι".

Και γιατί να ενδιαφερθεί; Έχει ήδη πάρει ένα Όσκαρ (ποιος το περίμενε;), ενώ έχει έτοιμο κι ένα βιβλίο το οποίο μπορεί να μην το έγραψε ο ίδιος, αλλά συμπορεύτηκε από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα με έναν γνωστό στις ΗΠΑ συγγραφέα, τον Ουέσλι Κινγκ για το "The Wizenard Series: The training camp". Το σενάριο; Έχει κάτι από την ομάδα των μικρών που κοουτσάρει, αλλά όπως ομολογεί και από την δική του ιστορία, όταν μικρός έπαιζε μπάσκετ στην Φιλαδέλφεια, για τους συμπαίκτες που είχε τότε, την ομάδα του, την πορεία του ως έφηβος. Σε μια μυστική γωνιά λοιπόν, που αποκαλείται Ντρεν, σε έναν γαλαξία που λέγεται Γκράνιτι και στον οποίο υπάρχει μπόλικη μαγεία, ο καθηγητής Ρόλαμπι Wizenard (αν βγάλετε αυτό το an έχετε έναν Wizard, έναν μάγο δηλαδή), θα μετατρέψει μια ομάδα προβληματισμένων -έως και προβληματικών- εφήβων σε μια επιτυχημένη ομάδα. Το πιο αγαπημένο success story των απανταχού μπασκετικών. Μην σας τα πούμε όλα όμως... Ας περιμένουμε το βιβλίο, όπως θα περιμένει και ο Κόμπι τις μικρές "Mambas" να βρουν τη θέση που θα τους αξίζει στο παρκέ. Και λίγη μαγεία να ξέρετε, είναι πάντα απαραίτητη σε αυτές τις ιστορίες!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ