18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο κόκκινος Δεκέμβρης μεγάλωσε τις προσδοκίες

Μετά από έναν δύσκολο Νοέμβριο στη διάρκεια του οποίου υποχρεώθηκε σε τέσσερις ήττες σε εννιά παιχνίδια στο Πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός διένυσε τον Δεκέμβριο με έναν καλύτερο απολογισμό (6-1) -απομένουν βέβαια δύο εκτός έδρας αποστολές με την Νταρουσάφακα την Πέμπτη και τον ΠΑΟΚ την Κυριακή- μα πάνω απ' όλα παρουσιάζοντας ένα καλύτερο πρόσωπο. Το basketa.gr μοίρασε τη σεζόν ανά μήνα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν σχετικά με την αγωνιστική συμπεριφορά σε αυτό το πρώτο τρίμηνο είναι ενδιαφέροντα.

 


Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά στη σεζόν μετρώντας -χωρίς να υπολογίζουμε τον θεσμό του Κυπέλλου- επτά νίκες σε οχτώ αγώνες στη διάρκεια του Οκτωβρίου στις δύο διοργανώσεις όμως οι αριθμοί του δεν ήταν καλύτεροι από εκείνους του Δεκεμβρίου. Αντιθέτως τόσο στην Basket League όσο και στην Euroleague, ο Ολυμπιακός του μήνα που διανύουμε, έδειξε βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού ενώ στο δεύτερο μισό του παρκέ, διατήρησε σε υψηλά επίπεδα τη δημιουργικότητα του και εκτέλεσε καλύτερα από το τρίποντο.

 


Η διεξοδικότερη ανάλυση των αριθμών του Πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας οδηγεί σε κάποια επιμέρους συμπεράσματα. Στην Basket League, ο Ολυμπιακός του μήνα που διανύουμε ξεπέρασε το 60% στα δίποντα, είχε καλύτερο ποσοστό από τους δύο πρώτους μήνες στη σεζόν στις βολές και το μικρότερο αμυντικό παθητικό.

 

 

Η παρουσία στην Ευρωλίγκα, με τον υψηλότερο δείκτη δυσκολίας και τα περισσότερα παιχνίδια, οδηγεί ίσως σε ασφαλέστερα συμπεράσματα σχετικά με αυτά που κάνει και αυτά που δεν... κάνει ο Ολυμπιακός. Στην πραγματικότητα η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ μέσα στον Δεκέμβριο επιτέθηκε με την αποτελεσματικότητα του Οκτωβρίου και αμύνθηκε με την αποτελεσματικότητα του Νοεμβρίου. Ακόμη ξεπέρασε το 40% στο τρίποντο και πήγε με σαφώς μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο επιθετικό ριμπάουντ.

 

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ