24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο ΚΥΡΙΟΣ Πασκουάλ

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να είναι καλύτερος σε όλη τη σειρά των αγώνων και έφτασε στον τίτλο, όντας κυρίαρχος στο παρκέ στους δύο τελευταίους. Έναν τίτλο που τον χρειαζόταν ψυχολογικά (και όχι μόνο) μετά από τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Οι πρωταγωνιστές πολλοί με τον Νικ Καλάθη να συνειδητοποιεί το ρόλο του στο 100% (ίσως ακόμη και το ποιος είναι και τι πραγματικά μπορεί να κάνει), τον Τζέιμς Γκιστ να πατάει γκάζι στα δύο τελευταία παιχνίδια, τον Νίκο Παππά μεγάλο πρωταγωνιστή στις δύο άκρες του γηπέδου, τον πιο μυαλωμένο Μάικ Τζέιμς της χρονιάς, τον καλύτερο Μπουρούση της χρονιάς, τον... λίρα εκατό Κέισι Ρίβερς, τον non stop Κρις Σίνγκλετον, τον πολύτιμο Αντώνη Φώτση και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί. Όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής με τον δικό του τρόπο ήταν ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Ισπανός έφτασε στην Ελλάδα με περγαμηνές, αλλά και την αμφισβήτηση πολλών. Αντί να προχωρήσει σε διαψεύσεις, περίεργες δηλώσεις ή να κάνει «φορτωτική» ευθυνών, βγήκε μπροστά σε κάθε περίπτωση και προστάτεψε κάθε παίκτη του. Ακόμη κι αν μπορεί να διαφωνούσε μαζί του. Δεν βγήκε ούτε μία φορά να κατηγορήσει το «υλικό», το ρόστερ, τους τραυματισμούς ή οτιδήποτε άλλο. Αντίθετα, πέρασε αμέτρητες ώρες με τους συνεργάτες του εκεί, στο γραφείο τους, δουλεύοντας, αναζητώντας λύσεις.

Κάθε συνέντευξη Τύπου στην οποία βρέθηκε ήταν μια διακήρυξη της πίστης του στο υλικό που είχε στα χέρια του. Παίκτες δήλωσαν ξανά και ξανά στη διάρκεια των playoffs το ρόλο που έπαιξε ο Πασκουάλ όχι μόνο στο τεχνικό κομμάτι, αλλά στο ότι κατάφερε να τους κάνει να πιστέψουν ξανά στους εαυτούς τους μετά από εκείνο το 0-3 από τη Φενέρμπαχτσε. Κάτι που πέρασε μάλλον στα ψιλά. Κι όμως δείχνει πολλά για την ομάδα.

Μια στάση λίγων λεπτών παραπάνω στον Νίκο Παππά και τον Μάικ Τζέιμς. Η αγκαλιά του πρώτου με τον Πασκουάλ στα αποδυτήρια λέει πολλά από μόνη της, για τη σχέση των δύο και την εμπιστοσύνη που χτίστηκε πια. Και το κέρδος είναι εκεί όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την Εθνική Ομάδα. Ο Μάικ Τζέιμς αναζήτησε τον προπονητή του για... selfie μετά το τέλος του αγώνα. Τον άνθρωπο που τον έκανε να παίξει σε τρία παιχνίδια όσο μυαλωμένα δεν είχε παίξει όλη τη χρονιά. Τεράστιο συν για τον Παναθηναϊκό...

Και μόνο η υποδοχή των παικτών στον προπονητή τους λέει πολλά για τη δουλειά που έχει κάνει ο Τσάβι Πασκουάλ, αλλά και οι συνεργάτες του όλο αυτό το διάστημα, κρατώντας την ομάδα ενωμένη μετά από ήττες. Το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού προσπάθησε να «πατήσει» στο παιχνίδι του κάθε παίκτη και να βρει τα στοιχεία εκείνα του παιχνιδιού του, που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα, όπως κι έγινε στο τέλος.

Ο τίτλος είναι κάτι που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για τη δική του ψυχολογία, την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με τον κόσμο του, για την τροπαιοθήκη του. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν υπάρχουν θέματα προς επίλυση και τα οποία αφορούν το αύριο. Οι συζητήσεις για συμβόλαια, παραμονές, μεταγραφές έχει ήδη αρχίσει. Το μεγάλο πλεονέκτημα; Υπάρχει η αφετηρία, το σημείο εκκίνησης με την παρουσία του Τσάβι Πασκουάλ και των συνεργατών του.  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ