20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Κουφός “ψάρωσε” τον Βούτσεβιτς

Μερικές ώρες απέμειναν για την προσπάθεια της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο της Κίνας, απέναντι σε μία ομάδα την οποία δεν γνωρίζουμε και τόσο καλά. Όχι βέβαια σε επίπεδο σκάουτινγκ αφού το τεχνικό επιτελείο του Θανάση Σκουρτόπουλου την έχει “σκανάρει” και ξέρει τι θα πρέπει να περιμένουμε. Με τους Μαυροβούνιους γνωριζόμαστε ελάχιστα, αφού το σημερινό είναι μόλις το δεύτερο επίσημο παιχνίδι απέναντι τους. Το πρώτο έγινε πριν οχτώ χρόνια στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Αν η “επίσημη αγαπημένη” τα καταφέρει όπως στο Αλίτους το 2011, θα μιλάμε για ιδανική εκκίνηση.

 


Ήταν 4 Σεπτεμβρίου 2011 όταν η Εθνική μας, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ, είχε “καθαρίσει” με συνοπτικές διαδικασίες το Μαυροβούνιο νικώντας με 71-55. Ήταν μία νίκη στον δρόμο προς την 6η τελικά θέση, απέναντι σε μία ομάδα με περιορισμένες πάντως δυνατότητες που αρκέστηκε σε μία νίκη σε πέντε παιχνίδια.

 


Η Εθνική μας είχε στον πάγκο τον Ηλία Ζούρο και έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έφτασε στην επικράτηση με κορυφαίο τον Κώστα Κουφό που είχε 19 πόντους με 8/13 σουτ. Δεν είναι και λίγα τα πρόσωπα που συνδέουν εκείνη την εποχή με τη σημερινή για τις δύο ομάδες. Στο Ευρωμπάσκετ του 2011 ήταν παρόντες ο Γιάννης Μπουρούσης (είχε δύο πόντους σε οχτώ λεπτά σε εκείνο το ματς), ο Νικ Καλάθης (είχε 12 πόντους και έξι ασίστ στο ματς με το Μαυροβούνιο), ο Κώστας Παπανικολάου (είχε τρεις πόντους σε 11 λεπτά) και ο Κώστας Σλούκας (έμεινε για τέσσερα λεπτά στο παρκέ).

 

 

  


Καλάθης και Μπραμος στο ματς του 2011

 


Από την άλλη πλευρά; Ο Νίκολα Βούτσεβιτς ήταν μόλις 21 ετών όμως εκείνο το καλοκαίρι ήταν ξεχωριστό για τον Μαυροβούνιο σταρ. Έγινε ντραφτ πρώτου γύρου (Νο16) από τους Σίξερς, έπαιξε με την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ και ακολούθησε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ στο οποίο συνεχίζει να αγωνίζεται με διαρκώς ανοδική πορεία και με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο φετινό All Star Game. Στο Αλίτους πάντως ήταν ακόμη “ψαρωμένος” και ο Κουφός του έκανε δύσκολη τη ζωή. Περιορίστηκε σε τέσσερις πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ σε 15 λεπτά παρουσίας στο παρκέ. Το Μαυροβούνιο του 2011 με αυτό του 2019 συνδέει και ο Μίλκο Μπιέλιτσα που είναι πια στα 35 του. Σε εκείνο το ματς με την Εθνική μας, είχε καλή παρουσία με οχτώ πόντους και τέσσερα ριμπάουντ.

 


Σε εκείνο το ματς στη Λιθουανία είχαν παίξει...
ΕΛΛΑΔΑ (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 2, Ζήσης 4, Βασιλειάδης 11, Καλάθης 12, Φώτσης 14, Παπανικολάου 3, Μαυροειδής, Μπράμος 4, Κουφός 19, Σλούκας, Καϊμακόγλου.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Ράντονιτς): Βούτσεβιτς 4, Γέρετιν 7, Μπάκιτς, Σκεπάνοβιτς 5, Μπορίσοφ 6, Μιχαίλοβιτς, Κουκ 4, Μπιέλιτσα 8, Ντραγκίσεβιτς 4, Πέκοβιτς 15, Ντάσιτς 2.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ