19 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο κορονοϊός χτύπησε την Λάρισα πριν από τον ΠΑΟΚ

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να «χτυπάει» τη μία μετά την άλλη τις ομάδες της Basket League, με τη Λάρισα να είναι το τελευταίο «θύμα».

Οι Θεσσαλοί δοκιμάζονται έντονα από τη ραγδαία εξάπλωση του ιού COVID-19 στη χώρα μας, που οδήγησε σε γενικό lockdown. Τα μέλη της ομάδας, παίκτες, τεχνικό επιτελείο και προσωπικό, υποβλήθηκαν και πάλι σε τεστ (γίνονται τακτικοί και επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι) και διαπιστώθηκαν έξι νέα κρούσματα, τα οποία τέθηκαν άμεσα σε καραντίνα.

Η αναμέτρηση της Λάρισας με τον Προμηθέα Πατρών για την 3η αγωνιστική της Basket League, που είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο (07-08/11), είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων στο αχαϊκό συγκρότημα. Πλέον, εν αμφιβόλω τίθεται και ο επόμενος αγώνας της ομάδας, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας, που έχει οριστεί για το επόμενο Σάββατο (14/11).

Οι νοσούντες έχουν ήδη απομονωθεί, όπως και τα υπόλοιπα μέλη των Θεσσαλών, ακολουθώντας πιστά όσα προβλέπονται από τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ, του ΕΟΔΥ και του ΕΣΑΚΕ για τη διαχείριση κρουσμάτων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιοι είναι ασυμπτωματικοί και κάποιοι άλλοι έχουν ήπια συμπτώματα, χωρίς η κατάστασή τους να κρίνεται ανησυχητική. Άπαντες, φυσικά, παρακολουθούνται στενά από το ιατρικό επιτελείο κι ελπίζουν σε ταχεία ανάρρωση.

Η Λάρισα έχει ξεκινήσει φέτος, στην Basket League, με δύο ήττες. Αγωνίστηκε δις στο ΟΑΚΑ κι έχασε αρχικά από τον Παναθηναϊκό κι εν συνεχεία από την ΑΕΚ, ενώ όπως προείπαμε αναβλήθηκε ο αγώνας της με τον Προμηθέα Πατρών στο κλειστό της Νεάπολης (ήταν να γίνει το Σάββατο 07/11) και προς αναβολή οδεύει πλέον και η αναμέτρησή της με τον ΠΑΟΚ στο «PAOK Sports Arena» (14/11).

Στην ανακοίνωσή του, ο ΕΣΑΚΕ ενημερώνει: «Στον εβδομαδιαίο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα διαγνώστηκαν έξι κρούσματα κορονοϊού, μετά το ένα κρούσμα που είχε διαγνωστεί στις 29 Οκτωβρίου. Η Λάρισα ακολουθεί όλα τα προβλεπόμενα σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, της ΓΓΑ και του ΕΣΑΚΕ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ