21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο κορονοϊός φέρνει μείωση για Βιλερμπάν

Η πανδημία του κορονοϊού και η οικονομική ζημιά που υπέστησαν οι ομάδες με την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων λογικά οδηγεί στη μείωση του προϋπολογισμού τους εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, με τη Βιλερμπάν να είναι από τις πρώτες που το ανακοίνωσαν.

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας, Τόνι Πάρκερ, ανακοίνωσε κι επίσημα πως η απώλεια εσόδων του συλλόγου έφθασε φέτος στα τρία εκατ. ευρώ. Απόλυτα λογικά, λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση το μπάτζετ της επερχόμενης σεζόν να είναι μικρότερο εν συγκρίσει με τα 11 εκατ. ευρώ που ήταν φέτος, ενώ αυτό δεν αποκλείεται να ισχύσει και για τα επόμενα χρόνια, ίσως 4-5 βάσει των αρχικών εκτιμήσεων, έως ότου υπάρξει ξανά ισορροπία στα οικονομικά δεδομένα.

Από εκεί και πέρα, ο Γάλλος παλαίμαχος γκαρντ δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους της απομάκρυνσης του προπονητή Ζβέζνταν Μίτροβιτς, απόφαση που πάρθηκε σε συνεργασία με το διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος, Νικολά Μπατούμ. «Υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη, οπότε δεν μπορώ να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Είναι προφανές πως η απόφασή μας δεν συνδεόταν με τα αγωνιστικά αποτελέσματα. Υπήρχαν όρια που ξεπεράστηκαν», αρκέστηκε να δηλώσει.

Η Βιλερμπάν βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού, με το όνομα του Φρεντερίκ Φατί να φιγουράρει ψηλά στη λίστα, ενώ έχει ήδη αρχίσει να οργανώνει τα πλάνα της για την καινούρια χρονιά, τσεκάροντας και παίκτες. Φέρεται, μάλιστα, να βρίσκεται μία… ανάσα από την απόκτηση του Πολ Λακόμπ. «Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Πάντα αυτό κάνουμε. Ο Ζαν-Μισέλ Ολάς, του OL Group που είναι σημαντικός μέτοχος, μου απάντησε σε σχετική ερώτησή μου πως με εμπιστεύεται», εξήγησε πως έχει τον πλήρη έλεγχο ο Τόνι Πάρκερ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ