20 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ο κορονοϊός μειώνει το μπάτζετ της Μπαρτσελόνα την επόμενη σεζόν!

Η έξαρση της πανδημίας μπορεί να ταλαιπωρεί και να δοκιμάζει ολόκληρο τον πλανήτη σε όλα τα επίπεδα όπως και στον αθλητισμό και τα αποτελέσματα από το πέρασμά της φαντάζονται καταστροφικά για τα οικονομικά των ομάδων με την Μπαρτσελόνα να αναμένεται να κάνει... ελεύθερη πτώση στο μπάτζετ της επόμενης σεζόν.

Την φετινή περίοδο η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ξεπέρασε κάθε φιλοδοξία με το ρόστερ που δημιούργησε και τα λεφτά που έβαλε στο σύλλογο φτάνοντας τα 41 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ποσό που φαντάζει απλησίαστο στις υπόλοιπες ομάδες ενώ υπήρχε το πλάνο για την επόμενη σεζόν να υπάρξει κλιμακωτή αύξηση σε αρκετά μεγάλα συμβόλαια ενώ λήγουν και αρκετές συνεργασίες αυτό το καλοκαίρι (Πάνγκος, Κούριτς, Τόμιτς).

Όμως από την επόμενη σεζόν σύμφωνα με δημοσίευμα της Μundo Deportivo μετά τις περικοπές στα συμβόλαια των παικτών κατά 70%, πρόκειται να υπάρξει σημαντική μείωση και να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αναντολού Εφές που υπολογίζει μια διαφορά κάτω περίπου 30-40% στο μπάτζετ της επόμενης σεζόν.

Το κοινό ταμείο της μπασκετικής Μπαρτσελόνα με την ποδοσφαιρική ομάδα πρόκειται να προκαλέσει αναταραχές, καθώς η ζημιά που έχει προκληθεί από την προσωρινή διακοπή της αγωνιστικής δράσης είναι τεράστια και υπολογίζεται περίπου στα 100 εκατ. ευρώ, καθώς τα 50 αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα, 30 από τα εισιτήρια των αγώνων και από την μπουτίκ και τα υπόλοιπα 20 από άλλες δραστηριότητες στο Καμπ Νου.

Οπότε σημαντικό ρόλο στο πως θα διαμορφωθεί το μπάτζετ θα παίξουν και οι πιθανές μεταγραφές παικτών στο ποδοσφαιρικό τμήμα και αν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ώστε να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος της ζημιάς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ