17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο κορονοϊός είναι εδώ

Ο πλανήτης είπε να πάρει μια ανάσα μετά τον αποκλεισμό του εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά φαίνεται πως κάθε άλλο παρά έχει κλείσει το θέμα. Είναι εδώ να το αποδείξει (και) ο αθλητισμός με Σερβία και ΗΠΑ να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Το φιλικό, το τουρνουά και η Εθνική Σερβίας

Η Σερβία είναι μία από τις χώρες στις οποίες έχει στραφεί το βλέμμα. Τα πρώτα νέα ήρθαν με τον Νίκολα Γιάνκοβιτς, παίκτη της Παρτιζάν, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό. Το θέμα είναι πως λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση είχε βρεθεί σε φιλικό αγώνα προς τιμήν του προπονητή Ντέγιαν Μιλόσεβιτς. Ένα τουρνουά στο οποίο ήταν παρόντες τόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όσο και ο Νίκολα Γιόκιτς. Στην πορεία ανακοινώθηκε και δεύτερο θετικό κρούσμα, αυτό του Στέφαν Τζόρτζεβιτς της Ζελέζνικ. Το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθεί το δεκαήμερο καμπ της Εθνικής Σερβίας που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Κοπάονικ υπό τις οδηγίες του Κοκόσκοφ.

Ακολούθησαν τα πέντε θετικά δείγματα παικτών της ομάδας ποδοσφαίρου του Ερυθρού Αστέρα, οποίος την περασμένη εβδομάδα έπαιξε με κόσμο με την Παρτιζάν. Ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν παρούσα η ομάδα μπάσκετ της Παρτιζάν. Για να έρθει το... κερασάκι στην τούρτα, με το πιο ηχηρό χτύπημα: Ο ένας τενίστας μετά τον άλλον από όσους πήραν μέρος στο Adria Tour, το φιλανθρωπικό τουρνουά που διοργάνωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ανακοινώνονται θετικοί στον κορονοϊό με αποτέλεσμα ο Σέρβος να βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής, καθώς οι αγώνες έγιναν ΚΑΙ με κόσμο. Θετικός βρέθηκε και ο ίδιος ο Τζόκοβιτς, καθώς και η γυναίκα του Γελένα, ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα παιδιά τους.

Το ΝΒΑ, η "φούσκα" και η πραγματικότητα

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού το ΝΒΑ προσπαθεί να οργανώσει τη δική του επανεκκίνηση. Η "φούσκα" μέσα στην οποία θα γίνονται οι αγώνες, οι προπονήσεις και θα διαμένουν οι παίκτες (και τα επιτελεία) όχι μίας ή δύο, αλλά 22 ομάδων είναι έτοιμη στην Ντίσνεϊ. Οι φωνές εναντίον της κίνησης αυτής είναι πολλές και αφορούν είτε το γεγονός πως σε μια εποχή που οι ΗΠΑ βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας πιο δυναμικά από ποτέ κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα δεν γίνεται να ασχολούνται με μπάσκετ, είτε το φόβο του κορονοϊού ή τραυματισμών, μετά από μακρά περίοδο απραξίας. 

Σήμερα έγινε γνωστό πως τέσσερις παίκτες ομάδας της Δύσης βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από τεστ στα οποία υποβλήθηκαν. Τα καμπ αρχίζουν να λειτουργούν στις 11 Ιουλίου στο Ορλάντο και ήδη οι παίκτες των ομάδων που θα βρίσκονται σε αυτό το "restart" υποβάλλονται σε τεστ. Τα θετικά δείγματα, όπως αναφέρει ο Adrian Wojnarowski, είναι περισσότερα από αυτά τα τέσσερα της μίας ομάδας. Τα τεστ γίνονται αυτές τις μέρες, ώστε να υπάρχει το περιθώριο όσοι βγουν θετικοί να μπουν σε καραντίνα. Το άλλο αρνητικό είναι το γεγονός ότι τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν έξαρση στη Φλόριντα. Οποιοσδήποτε παίκτης βγει από τη "φούσκα" θα θέσει άμεσα σε κίνδυνο πολύ κόσμο από αυτόν που θα βρίσκεται για τους αγώνες στη Disneyworld. Γι' αυτό σημαντικός παράγοντας επιτυχίας γίνεται η ευθύνη που θα επιδείξει το κάθε μέλος της κάθε αποστολής.

Τα θετικά νέα, ναι υπάρχουν και τέτοια, είναι πως το ΝΒΑ και η ΝΒΡΑ, η Ένωση Παικτών, έφτασαν σε μία καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση της επόμενης σεζόν, βγάζοντας ένα σημαντικό εμπόδιο από τη μέση.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ