25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Κολοσσός, ο ΠΑΟΚ, η Βερόνα και η οικογένεια Κέμπτον (pics, vid)

Τι σχέση μπορεί να έχει το νέο απόκτημα του Κολοσσού, ο Τίμοθι Κέμπτον, με τον ΠΑΟΚ, την ιταλική Βερόνα και μια νίκη που έχει ιστορική αξία για το ελληνικό μπάσκετ;

 

Ο 23χρονος φόργουορντ-σέντερ που επέλεξε ο Νίκος Βετούλας για τον Κολοσσό, έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο -κάτι συνηθισμένο για τα αμερικανικά δεδομένα- με τον πατέρα του ο οποίος είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο μπαμπάς Τίμοθι Κέμπτον έκανε αξιοπρεπές πέρασμα από το ΝΒΑ μετρώντας 286 παιχνίδια με Κλίπερς, Χόρνετς, Νάγκετς, Σανς, Καβαλίερς, Χοκς, Σπερς, Μάτζικ και Ράπτορς.

 

Η σύνδεση του όμως με τον ΠΑΟΚ και μία ιστορική νίκη βρίσκεται αλλού. O πατέρας Κέμπτον έκανε εξίσου σημαντική καριέρα στην Ευρώπη παίζοντας, μεταξύ άλλων, στη Βερόνα στη διετία 1990-92. Στις 21 Ιανουαρίου 1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τους Ιταλούς στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κυπελλούχων και στον δρόμο για τον τελικό της Ναντ. Το έκανε κουβαλώντας την πολύ βαριά παράδοση βάσει της οποίας καμία ελληνική ομάδα δεν είχε νικήσει στην Ιταλία μέχρι εκείνο το βράδυ.

 

Ο πατέρας του νέου παίκτη του Κολοσσού απ' την εποχή στην οποία έπαιζε στην ιταλική Βερόνα

 

Ο ΠΑΟΚ έσπασε αυτήν την παράδοση και έγραψε ιστορία, νικώντας τη Βερόνα με 76-75 παίρνοντας 24 πόντους από τον Πρέλεβιτς και 18 από του Φασούλα. Απέναντι τους είχαν έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό, λευκό Αμερικανό. Τον Τιμ Κέμπτον. Ο πατέρας του νέου παίκτη του Κολοσσού είχε εκείνο το βράδυ 16 πόντους με 2/5 βολές, 7/14 δίποντα, εννιά ριμπάουντ και έξι κλεψίματα.

 

Οταν ο ΠΑΟΚ νίκησε τον μπαμπά Τιμ Κέμπτον...

 

Το παρακάτω βίντεο σχετίζεται με τον μπαμπά και τον γιο Τιμ Κέμπτον...

 

https://youtu.be/Tfk1dHjrTvg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ