18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Κολοσσός «κατάπιε» το Περιστέρι

Ο Κολοσσός συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και εμφατικές νίκες και πανηγύρισε την πέμπτη του στο πρωτάθλημα με το 80-65 επί του Περιστερίου που παίρνει παίκτες, αλλά δε βελτιώνεται. Γκουτιέρες και Γούνταρντ βέβαια σήμερα μπήκαν για πρώτη φορά και χρειάζονται χρόνο, αλλά η συνολική εικόνα ήταν απογοητευτική. Οι Ροδίτες ήταν καλύτεροι με ελάχιστες εξαιρέσεις στο παιχνίδι, είχαν εγγύηση το δίδυμο Ξανθόπουλου και Καντέρ και άντεξαν με άνεση στα σποραδικά ξεσπάσματα του ασύνδετου και... τυχαίου Περιστερίου που φάνηκε μόνο στην τρίτη περίοδο του αγώνα κι αυτό από ατομικές ενέργειες παικτών του. Στο 5-7 ο Κολοσσός, στο 7-5 το Περιστέρι αρχίζοντας τον δεύτερο γύρο. Κάλυψαν και τη διαφορά των τριών πόντων που είχαν χάσει στον πρώτο γύρο οι Ροδίτες.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Κολοσσό με εξαίρεση το δεύτερο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου. Οι Ροδίτες με αρχική αιχμή του δόρατος τον Ζάρα, αλλά κυρίως με προσανατολισμό στο γήπεδο, σωστές επιθετικές επιλογές και μυαλωμένη άμυνα που δεν έδινε χώρους στον αντίπαλο, προηγήθηκαν με 11-5 στο 4'. Το Περιστέρι με ατομικές ενέργειες των Πετεγουέι και Μακλιν έτρεξε σερί 13-2 και πήγε στο 13-18 του δεκαλέπτου, αλλά ο Κολοσσός αντέδρας άμεσα.

Η είσοδος του Ξανθόπουλου ανέβασε κατακόρυφα όλη τη λειτουργία, ο Καντέρ προστέθηκε στην εξίσωση, στο 13'30'' με σερί 14-4 είχε πάρει στο 27-22 και στο 16' πήρε την πρώτη του διψήφια διαφορά, 35-24, για να κλείσει το ημίχρονο στο 42-30 έχοντας πολύ μεγαλύτερη ευστοχία. 

Το Περιστέρι έκανε ένα ολόκληρο καλό δεκάλεπτο, το τρίτο. Με ψηλή ομάδα «έκρυψε» το καλάθι του στέλνοντας τον Κολοσσό μόνο σε τρίποντα, έτρεξε πολύ και βρήκε εύκολα καλάθια με τον ΜακΛιν και τον Τζόουνς και ροκάνισε τη διαφορά, δείχνοντας πιο πολυδιάστατο. Στο 24' είχε ρίξει τη διαφορά στους πέντε, 46-41 και στη λήξη του δεκαλέπτου ήταν στο 56-52, με τους αιφνιδιασμούς του Περιστερίου σε αυτή την περίοδο να είναι το στοιχείο που άλλαξε τη μορφή του αγώνα. 

Το Περιστέρι είχε φέρει πια τον ρυθμό στα μέτρα του, ο Γκουτιέρες βρήκε το δικό του στο ντεμπούτο του, ανέβασε ταχύτητα όλη την ομάδα, σκόραρε κιόλας και στο 32' η αθηναϊκή ομάδα είχε πάρει και προβάδισμα στο σκορ, με 58-60.

Ο Κολοσσός αντέδρασε με 8-0 σε... μια φάση, με γκολ  - φάουλ του Γκόινς που ήταν αντιαθλητικό, τρίποντο στην επαναφορά και άλλο ένα στην επόμενη επίθεση, ενώ είχε αστοχήσει το Περιστέρι για το 69-60 στο 35' με το σερί να φτάνει στο 13-0 λίγο αργότερα για το 71-60! Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να... σαστίσουν τον αντίπαλο, μπήκαν στο τελευταίο τρίλεπτο από το +13, 75-62 και φυσικά κρατούσαν πια την τύχη του αγώνα στα χέρια τους.

ΕΛΛΗΝΕΣ... ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ: Με εξαίρεση τη συμμετοχή του Καράμπελα, που κι αυτή θα... συζητηθεί όταν ενσωματωθούν οι ξένοι, οι Ελληνες του Περιστερίου, Σαλούστρος, Βασιλόπουλος και ΣΚορδίλης εμφανώς δεν έχουν ρόλο πλέον, ενώ ο Μπουρούσης ήταν εκτός 12άδας λόγω ενοχλήσεων στη μέση, για να μπορέσει να βοηθήσει στον ευρωπαϊκό «τελικό» της Τρίτης στη Ρίγα.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Ο Κένι ΓΚόινς δεν ήταν σήμερα στην καλύτερή του μέρα, αλλά συμμετείχε στο... λεπτό που ίσως έκρινε τον αγώνα. Το δικό του κερδισμένο αντιαθλητικό με καλάθι και τα δύο τρίποντα που ακολούθησαν, με ένα δικό του, γύρισαν τούμπα το ματς την ώρα που το Περιστέρι έδειχνε να έχει πάρει τον έλεγχο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ