16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Κολοσσός «κατάπιε» τον Ιωνικό (vid)

Ο Κολοσσός έδειξε πολύ καλύτερη εικόνα από τον Ιωνικό και διεύρυνε την παράδοση νικών που έχει χτίσει απέναντί του, με το εντυπωσιακό 94-74 να είναι η δεύτερη στην τρέχουσα περίοδο αφού τον είχε αποκλείσει και από το κύπελλο. Νέα εκπληκτική εμφάνιση από τον Κερέμ Καντέρ, άψογοι στην οργάνωση Βασίλης Ξανθόπουλος και Ντομινίκ Αρτις, αφόπλισε όλα τα επιθετικά όπλα του Ιωνικού η άμυνα του Κολοσσού. Τη Δευτέρα αναμένεται στην Ελλάδα και ο Τάι Λόσον, το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα που αναμένεται να προσφέρει πολλά. Στο 4-7 κλείνουν τον πρώτο γύρο και οι δύο ομάδες. 

Ο Ιωνικός ήταν πιο ορμητικός στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Μαυροκεφαλίδη καθοδηγητή, ο Κολοσσός ισορρόπησε γρήγορα με τον Τουμπά αιχμή του δόρατος και καλή περιφερειακή άμυνα και το δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο με 19-19.

Ο Κολοσσός έδειχνε πιο οργανωμένος από την αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, απέναντι σε έναν Ιωνικό που άρχιζε να χάνει το μυαλό του και να πηγαίνει σε επιθέσεις εκτός λογικής. Οσο μπήκαν κάποια σουτ διατηρούσε την ισορροπία, όμως ο Κολοσσός σταδιακά έχτισε μια διαφορά, στο 17'30'' ήταν στο +9, 44-35 και έκλεισε το ημίχρονο με 46-40 και μια πιο συγκροτημένη εικόνα στα πέντε τελευταία λεπτά με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να κουμαντάρει άριστα το παιχνίδι του.

O Ιωνικός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με σερί 10-3 με πόντους από τον Χουγκάζ και προσπέρασε με 50-49, αλλά η συνέχεια και πάλι ανήκε στον Κολοσσό. Με ισορροπία στο επιθετικό του παιχνίδι, τον Καντέρ να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και το περιφερειακό σουτ να ανεβάζει κατακόρυφα τα ποσοστά του οι Ροδίτες, που συνέχισαν να έχουν εγκλωβισμένα τα επιθετικά ατού του αντιπάλου, πήγαν στο +11, 69-58 και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 69-60

Το ματς είχε πάρει το δρόμο του, αφού στον Ιωνικό σήμερα ελάχιστα λειτουργούσαν σωστά, έτσι ο Κολοσσός που είχε βρει καλό ρυθμό, πήγε στο +19, 80-61 στο 33',

ΑΦΑΝΤΟΙ: Οχι ότι είχε κάποιον παίκτη που να στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σήμερα ο Ιωνικός, αλλά ειδικά στην περιφέρεια, οι Σμιθ, Ελμορ και Τολιόπουλος ήταν σε κακή ημέρα και το οργανωτικό πρόβλημα ήταν εμφανές στην ομάδα τους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες ποντάρουν πολλά στο τρίποντο για το παιχνίδι τους, με τον Κολοσσό να έχει τον εντυπωσιακό απολογισμό 10/19 και ο Ιωνικός τον κάτω του μετρίου 6/26 σε μία σημαντική στατιστική διαφορά του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ