26.4 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Ο Κολοσσός εκτέλεσε με ζώνη και τρίποντα τον Ηρακλή

Την τρίτη συνεχόμενη και συνολικά πέμπτη νίκη του σε επτά ματς στη Ρόδο πανηγύρισε ο Κολοσσός. Κυριάρχησε ολοκληρωτικά και νίκησε τον Ηρακλή για τη 14η αγωνιστική της Basket League με 84-61. Έτσι ανέβηκε στο 6-8 ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης περιορίστηκε στο 5-8.

 


Ο Κολοσσός εμφανίστηκε με ένα πολύ περιορισμένο rotation αφού δεν έχει καλύψει ακόμη την κενή θέση ξένου, δεν είχε διαθέσιμο τον Καμαριανό και έχασε νωρίς με τραυματισμό τον Γκόινς. Ήταν όμως αποφασιστικός και καλά διαβασμένος. Με την άμυνα ζώνης που επιστρατεύτηκε μετά τη δεύτερη περίοδο και τα τρίποντα, κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Ηρακλή που έδειξε να μένει στα ματς του FIBA Europe Cup.

 

Οι δύο ομάδες έμειναν χαμηλά στα πρώτα λεπτά του αγώνα (6-6 στο 5') αλλά ο Ηρακλής εκτελώντας από κοντά με 5/6 δίποντα, προσπέρασε με 10-6 στο 7'. Το δεύτερο rotation του Αστέριου Καλύβα κράτησε τους φιλοξενούμενους μπροστά και μάλιστα διεύρυνε το προβάδισμα τους (9-16 στο 9'). Ο Κολοσσός ωστόσο μάζεψε τη διαφορά μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (13-16).

 


Ο Κολοσσός με την έναρξη της δεύτερης περιόδου γύρισε την άμυνα του σε ζώνη «2-3» γεγονός που σε πρώτη φάση του έδωσε αυτά που ζητούσε, αφού επέκτεινε το σερί που άρχισε από το τέλος της πρώτης περιόδου και έπειτα από 4,5 λεπτά, το έφτασε στο 18-4 και προσπέρασε με 27-20. Ο Ηρακλής προσαρμόστηκε στα δεδομένα που δημιούργησε η άμυνα χώρου του αντιπάλου του, μετά από ώρα επέδειξε υπομονή και έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, μείωσε στους δύο (28-26 στο 17'). Οι Ρόδιοι πάντως και παρότι έχασαν με τραυματισμό τον Γκόινς, γεγονός που περιόρισε ακόμη περισσότερο τις επιλογές τους, έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 33-28, παίρνοντας 10 πόντους από τον Άντριτς και οχτώ από τον Καντέρ. Ο Ηρακλής πήρε πολλά από τον Χάνλαν (10π, 4ρ, 5ασ, 4/9 σουτ) αλλά δεν μπόρεσε να βάλει στο παιχνίδι τον Καββαδά που έμεινε στους δύο πόντους με μόλις 1/2 σουτ.

 


Αυτό που δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε στις αρχές του δεύτερου μέρους ο Ηρακλής. «Ακούμπησε» την μπάλα στον Καββαδά που σημείωσε επτά από τους πρώτους οχτώ πόντους της ομάδας του στην τρίτη περίοδο (39-36 στο 24') όμως ο Κολοσσός συνέχισε να έχει τον έλεγχο. Με πέντε σερί πόντους του Μιχάιλο Άντριτς οι γηπεδούχοι «έχτισαν» για πρώτη φορά μια διψήφια διαφορά (47-36 στο 26') και με δύο τρίποντα από Καντέρ και Ζάρα ξέφυγαν ακόμη περισσότερο (55-38 στο 29'). Στο 30' οι Ρόδιοι ήταν αγκαλιά με τη νίκη (60-41).

 

 

Η εμπειρία και η οξυδέρκεια των παικτών του Κολοσσού ήταν αρκετή στην τελευταία περίοδο, προκειμένου να διαχειριστούν τα υπέρ τους δεδομένα και να μην επιτρέψουν στον Ηρακλή να πιστέψει ότι θα μπορούσε να μπει ξανά στο παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος η διαφορά ήταν στους 19 (74-55) και η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Μιχάιλο Άντιτς ήταν ο πρωταγωνιστής της τρίποντης «βροχής» του Κολοσσού. Ο Σέρβος γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και 4/4 τρίποντα όμως η νίκη των Ρόδιων είχε πολλούς πατεράδες και σίγουρα σε αυτούς ανήκαν ο Καντέρ (23π, 11ρ.) και ο Άρτις (14π, 10ασ, 6ρ.).

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η άμυνα ζώνης του Κολοσσού σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, ήταν αναγκαστική επιλογή για τον Ηλία Καντζούρη δεδομένου του πολύ μικρού rotation που είχε όμως έκανε δύσκολη τη ζωή του Ηρακλή που με εξαίρεση καποια μικρά διαστήματα, δεν είχε υπομονή και πήγαινε βιαστικά προς το καλάθι.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Το παιχνίδι κρίθηκε στην τρίτη περίοδο στη διάρκεια της οποίας το επιμέρους σκορ ήταν 27-13. Ο Κολοσσός είχε σε αυτό το διάστημα 6/6 τρίποντα ενώ ο Ηρακλής είχε 1/6.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ