24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Κολοσσός “αφηνιάζει” όταν βλέπει Ιωνικό!

Ο Κολοσσός έκλεισε και.... δεύτερο σπίτι του Ιωνικού φέτος, αφού μετά το κύπελλο που τον είχε νικήσει στον "Πλάτωνα", νίκησε σήμερα και το πρωτάθλημα στο "Μπεφόν" με 86-79 Η ομάδα του Αρη Λυκογιάννη ήταν η δίκαιη νικήτρια αφού έλεγξε το παιχνίδι στην μεγαλύτερή του διάρκεια και έπιασε τον Ιωνικό στις 4 νίκες, πανηγυρίζοντας την δεύτερη δική της εκτός έδρας και κατά κάποιο τρόπο "ρεφάροντας" την εντός έδρας απώλεια της προηγούμενης αγωνιστικής από την Λάρισα.

Ο Κολοσσός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου δεκαλέπτου στο οποίο προηγήθηκε με νταμπλ σκορ 22-11 στο 8', έκλεισε προηγούμενος με 22-14, είχε Ντάνιελς και Αγκμεπλέσε επιθετικούς εκφραστές και μια αμυντική λειτουργία που βραχυκύκλωσε τον Ιωνικό.

Ο Βετούλας έριξε στο παρκέ τους Ελληνες, Μπατής, Δημάκος και κυρίως ο Χαραλαμπόπουλος μαζί με Μαυροκεφαλίδη άλλαξαν πρώτα την αμυντική εικόνα και έφεραν και πιο ορθολογικές επιθέσεις κι έτσι άρχισε η αντεπίθεση. Ο Ιωνικός έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 42-41, παρότι είχε κάνει ήδη 11 λάθη, αλλά κυριαρχούσε στα ριμπάουντ με 22-12.

Η τρίτη περίοδος κύλησε με απόλυτη ισορροπία σε εικόνα και σκορ μέχρι το 26' και μετά ο Κολοσσός... πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Με σερί 10-0 έκλεισε το δεκάλεπτο με 62-52, έχοντας μπλοκάρει εκ νέου τον Ιωνικό, που είχε το μεγάλο πλήγμα του 4ου φάουλ του Χαραλαμπόπουλου και οδηγώντας τον σε κάκιστες επιθετικές επιλογές.

Ο Κολοσσός είχε βάλει τον αντίπαλο στον ρυθμό του και δεν τον άφησε να... βγει ποτέ. Οι Ροδίτες έπαιξαν με μυαλό, είχαν σωστές επιθετικές επιλογές, αύξησαν την διαφορά μέχρι το +14, 66-80 στο 37' και πανηγύρισαν όχι μόνο δίκαια αλλά εν τέλει και άνετα την σπουδαία επιτυχία. 

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ιωνικός είχε κάνει την αντεπίθεσή του στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Κολοσσός χρειαζόταν περισσότερες λύσεις δίπλα στους Τζάκσον και Ντάνιελς που τον είχε οδηγήσει μέχρι τότε και τις βρήκε από τον Λασάνα Κρομά, ο οποίος ήταν ασυγκράτητος στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε την διαφορά για την ομάδα του.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο αριθμός των 9 λαθών είναι άκρως κολακευτικός για μια ομάδα. Εκτός έδρας γίνεται ακόμα πιο κολακευτικός και όταν έχεις υποχρεώσει τον αντίπαλο σε 17 τότε είναι... υποθήκη νίκης.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ