28.5 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Ο Κολοσσός άγγιξε το… θαύμα, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη

Χωρίς να παίξει καλά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει από την έδρα του Κολοσσού με 72-71, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ παρουσιάστηκε εμφανώς επηρεασμένη από την κούραση του ταξιδιού στη Βαλένθια και είχε κακή απόδοση, με τον Νικ Καλάθη να βγάζει τα... κάστανα από τη φωτιά. Πλέον το «τριφύλλι» έχει ρεκόρ 10-0 και βρίσκεται μόνο πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας σημαντική διαφορά από τον Ολυμπιακό. Στον αντίποδα, οι Ροδίτες βρίσκονται στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-5.

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν συγκλονιστική καθώς ο Κολοσσός αν κι έμεινε πίσω στο ξεκίνημα κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και μείωσε σε 33-29 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Η τρίτη περίοδος ανήκε εξ ολοκλήρου στους γηπεδούχους που πέρασαν μπροστά με οκτώ πόντους 47-39 κι εκεί φάνηκε ότι είχαν το μομέντουμ με το μέρος τους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του και παρά το γεγονός ότι στην επίθεση ήταν απελπιστικά άστοχος κατάφερε να γυρίσει στο παιχνίδι. Ο Γκρίφιν έβαλε το μεγάλο σουτ που έφερε τον Κολοσσό στο -1 (71-72) στα 51'', αλλά στη συνέχει αποδείχτηκε μοιραίος καθώς αστόχησε τόσο σε λέι απ στα 30'' όσο και στο σουτ από το κέντρο που επιχείρησε ακριβώς με την εκπνοή. Κάπως έτσι οι «πράσινοι» έφυγαν με τη νίκη για δωδέκατη φορά σε αγώνα κανονικής περιόδου. Μάλιστα έχουν χάσει μόνο δύο φορές σε παιχνίδια για τα πλέι οφ.

Σαν να μην πέρασε μία μέρα: Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε μετά τις 15/12 κι αμέσως έκανε τη διαφορά. Σκόραρε οκτώ πόντους, μοίρασε δέκα ασίστ, ενώ μάζεψε και οκτώ ριμπάουντ σε μία γεμάτη εμφάνιση σε περίπου είκοσι λεπτά συμμετοχής. Για τους γηπεδούχους ο Γκρίφιν ήταν ο ωραίος αλλά και ο μοιραίος.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα 18 λάθη του Παναθηναϊκού είναι εξωπραγματικός αριθμός κι αποδεικνύει περίτρανα ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν συγκέντρωση στο παιχνίδι τους. Πολύ καλύτερος στα τρίποντα ο Κολοσσός καθώς σούταρε 10/24, με τους «πράσινους» να έχουν μόλις 5/16.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ