18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο “Κερατούκλης”…μαρτυράει επιτυχία

“Κερατούκλη, είσαι και μαρτυριάρης…”

Το διαχρονικό ανέκδοτο με τον…κερατούκλη είχε αφήσει εποχή όταν πρωτοκυκλοφόρησε, με τον καημένο τον Γιάννη να λέει της γυναίκας του πως κάθε πρωί στη στάση κάποιος του πιάνει το μάγουλο και του λέει: “Κερατούκλη”.
Οταν αυτή, τον συμβούλεψε να το ξεχάσει, το άλλο πρωί ο άγνωστος πιάνοντας το μάγουλο του Γιάννη, συμπλήρωσε: “Κερατούκλη είσαι και μαρτυριάρης” !

Ο Κερατούκλης του Ρεθύμνου όμως, η νέα μασκώτ της ομάδας μπάσκετ που αντιπροσωπεύει όλη την Κρήτη στην Basketleague είναι βέβαιο ότι θα αφήσει πολύ μεγαλύτερη εποχή από το ανέκδοτο και ήδη το «γκέλ» που έχει κάνει στον κόσμο - μέσα σε αυτές τις λίγες μέρες – ο ταύρος της κρητικής ομάδας έχει εκπλήξει ακόμα και τον ισχυρό άντρα του συλλόγου, τον Κωστή Ζομπανάκη, ο οποίος και αποκαλύπτει στο Basketa.gr τον...νονό της μασκώτ !

«Είχαμε κάτσει σε ένα τραπέζι και ρίχναμε ιδέες. Ο Σήφης ο μασκωτάκης, ο Μανούσος ο μασκωτούλης και πολλά άλλα, όταν κάποια στιγμή ο πρόεδρος μας, ο Ηρακλής Μανουκαράκης γελώντας λέει: Ρε παιδιά μόνο Κερατούκλη δεν τον έχουμε πει ακόμα.

Οταν είδε το χαμόγελό μου…πάγωσε και δεν πίστευε ότι εννοούσα όταν του έδωσα συγχαρητήρια επειδή είχε βρει το τέλειο όνομα.
Κωστή όχι, θα μας πάρουν με τις…πέτρες, μου είπε, αλλά ήδη είχε γίνει ο νονός της μασκώτ” λέει ο Κωστής Ζομπανάκης που ανήσυχο πνεύμα γάρ, είχε προχωρήσει με τους συνεργάτες του ήδη στο πλάνο αλλαγής του ονόματος ΑΓΟΡ σε Ρέθυμνο Cretan Kings, κίνηση που απογείωσε την αναγνωρισιμότητα του συλλόγου.

«Με το ΑΓΟΡ δεν ακουγόταν πουθενά το όνομα του Ρεθύμνου και θέλαμε να δείξουμε την αγάπη μας για την πόλη μας. Ξέρετε εμείς στο Ρέθυμνο, μπορεί να νοιώθουμε λίγο όπως οι Βάσκοι, όπως οι Σκωτσέζοι, να είμαστε λίγο περισσότερο...Ταλιμπανικοί όπως λέμε χιουμοριστικά για τον τόπο μας. Δεν είναι κακό. Θα ήταν ιδανικό κάποια στιγμή το Ρέθυμνο να γίνει ένα νέο Τρεβίζο όσον αφορά το μπάσκετ και όχι μόνο. Αλλάζοντας λοιπόν το όνομα, σε Ρέθυμνο Cretan Kings, απευθυνόμασταν αυτόματα και στους 500.000 Κρητικούς, άλλοι λένε ότι είναι 1.000.000 που ζουν εκτός Κρήτης.

Ξέρετε στο μπάσκετ το Ρέθυμνο έχει ήδη παίξει έστω σε τουρνουά αγώνες κόντρα σε ομάδες Ευρωλίγκας όπως η Ούνικς Καζάν, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα και να παίξει ο ΟΦΗ με την Ρεάλ. Αρα το μάρκετινγκ έχει ξεχωριστή σημασία για μας και σε αυτό έχουμε ρίξει μεγάλο βάρος. Συνεπώς μετά το όνομα ήταν επιβεβλημένο πλέον να αλλάξουμε μασκώτ και από το δελφίνι τον Αγορίνο να πάμε στον ταύρο και αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο.

Ξέρετε στην Κρήτη, τον μπαγάσα τον λέμε και Κερατούκλη, ενώ χαϊδευτικά το λές και σε ένα ζωηρό παιδί και εμάς η μασκώτ φτιάχτηκε ιδιαίτερα για τα παιδιά και είχε τρομερή απήχηση από την πρώτη στιγμή” συνεχίζει ο ιδιοκτήτης της ομάδας και καταλήγει:

“Στον Ελληνα, δυστυχώς λείπει ο αυτοσαρκασμός και θα μας φάει κάποια στιγμή η πολύ σοβαροφάνεια. Συνεπώς ας το δούμε και με λίγο περισσότερο χιούμορ και να το χαρούμε.
Αυτό που με έχει εκπλήξει και σας λέω τώρα, ότι του χρόνου θα ασχοληθώ προσωπικά και με το θέμα του ρουχισμού στην ομάδα, είναι το γεγονός ότι ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος ήδη με το νέο όνομα και όλοι έρχονται με μπλουζάκια στο γήπεδο που τα φτιάχνουν μόνοι τους ! ”

Οπως είναι φυσικό στο επίκεντρο του μπασκετικού ενδιαφέροντος είναι και το θέμα του ΕΣΑΚΕ μετά την παραίτηση του προέδρου του Μιχάλη Μελλή και δεν θα ήταν δυνατόν να μην ρωτήσουμε τον Κωστή Ζομπανάκη τη γνώμη του για τη λίγκα.

Δεδομένου ότι έχει νέο ΔΣ η λίγκα, ο ίδιος μας εξηγεί το δικό του πιστεύω που θα ήθελε να δει κάποια στιγμή:
“Το θέμα προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ απλό. Εφόσον το θέλει μια πλειοψηφία να έχουμε μια πιο επαγγελματική λίγκα, θα μπορούσαμε 4-5 ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν πιο ενεργά να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός στρατηγικού πλάνου για τη λίγκα και να προσληφθεί τελικά ένας διευθυντής στρατηγικής ανάπτυξης που θα τρέξει όλο αυτό το πρότζεκτ. Απλά τα πράγματα.

Αρκεί μια ματιά στο πως έχτισε την αντίστοιχη λίγκα της η Γερμανία και σε τι βαθμό χορηγιών, αναγνωρισιμότητας και οργάνωσης έχει φτάσει μέσα σε λίγα χρόνια, για να καταλάβουμε πολλά" καταλήγει ο Κωστής Ζομπανάκης που είναι τρελός με το αγαπημένο του Ρέθυμνο και με το μπάσκετ, με δεδομένο ότι ακόμα και περισσότερα χρήματα να είχε θα τα επένδυε για να φέρει ακόμα καλύτερους παίκτες στην ομάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ