24.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Ο Καρνισόβας παίρνει στο Σικάγο τον Σάρας;

Οι Μπουλς εμπιστεύτηκαν τον Αρτούρας Καρνισόβας για να φτιάξουν μια ομάδα που θα βγει από το τέλμα της ανυποληψίας, στο οποίο έχουν κολλήσει εδώ και χρόνια. Και ο συνειρμός γεννήθηκε αυτόματα. Μήπως ο νέος προπονητής της ομάδας θα είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους;

Κατ' αρχάς πρέπει να σημειωθεί ότι οι Μπουλς έχουν αυτή τη στιγμή προπονητή. Ο Τζιμ Μπόιλεν έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μείνει. Παρ' όλο που ο ίδιος φέρεται να πιστεύει ότι αν μιλήσει κατ' ιδίαν με τον Καρνισόβας, θα μπορέσει να τον πείσει ότι είναι σε θέση να τα καταφέρει, εντούτοις οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο μοιάζουν ελάχιστες. Άλλωστε εδώ και καιρό ήταν κοινό μυστικό στο Σικάγο ότι σε περίπτωση που απομακρύνονταν οι Τζον Πάξον και Γκαρ Φόρμαν από τις θέσεις του αντιπροέδρου και τζένεραλ μάνατζερ αντίστοιχα, ο Μπόιλεν δεν θα είχε τύχη.

Κατά πάσα πιθανότητα, λοιπόν, οι Μπουλς θα αναζητήσουν προπονητή. Κι επειδή αυτός που έχει πλέον την ευθύνη των επιλογών είναι ο Καρνισόβας, το μυαλό πολλών πήγε αυτομάτως στον Σάρας. Επειδή οι δυο τους είναι συμπατριώτες, υπήρξαν και συμπαίκτες επί μία διετία (2000-02) στην Μπαρτσελόνα και γνωρίζονται πολύ καλά.

Επιπλέον, επειδή ο Γιασικεβίτσιους φλερτάρει εδώ και 2-3 χρόνια πολύ σοβαρά με τη θέση του head coach σε ομάδα του ΝΒΑ. Πρόπερσι έχασε στο νήμα τη δουλειά στους Ράπτορς από τον Νικ Νερς, είχε δώσει συνέντευξη αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις και στους Γκρίζλις, ενώ γενικά έχει δημιουργήσει πολύ καλό όνομα στο ΝΒΑ, που τον ήξερε από τη θητεία του ως παίκτης στους Πέισερς και τον έμαθε ως προπονητή από την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει στη Ζαλγκίρις.

Φαίνεται, ωστόσο, πως όλα αυτά συν τη γνωριμία του με τον Καρνισόβας δεν είναι αρκετά για να του δώσουν τη δουλειά στους Μπουλς. Διότι, όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν, ο Καρνισόβας δεν είναι από αυτούς που μπορούν να προσλάβουν κάποιον σε οποιοδήποτε πόστο μόνο και μόνο επειδή είναι συμπατριώτης του. Στα τόσα χρόνια που είναι στέλεχος διαφόρων ομάδων του ΝΒΑ έχει πάρει μόνον έναν Λιθουανό παίκτη, τον Μοτιεγιούνας όταν ήταν στο Χιούστον. Άρα, το διαβατήριο δεν θα είναι κριτήριο για να κληθεί σε συνέντευξη ο Σάρας. Αν όμως κληθεί, τότε είναι βέβαιο πως θα ξέρει καλά πώς θα μιλήσει στον νέο αντιπρόεδρο των Μπουλς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ