21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο ΚΑΟΚ προτείνει δυο ομίλους στην Α2 με χρονικό ορίζοντα, και άνοδο 4 ομάδων στην κατηγορία του

Όπως κάθε ομάδα, έτσι και ο ΚΑΟ Κορίνθου απέστειλε την δική του επιστολή στον ΕΟΚ, παραθέτοντας τις προτάσεις του αναφορικά με το μέλλον των Εθνικών κατηγορίων.

Η Πελοποννησιακή ομάδα ουσιαστικά με την αναφορά της, θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη, και έτσι ζητάει δυο ομίλους στην Α2 για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να βρεθούν στην Β' Εθνική και οι 4 πρώτοι στον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής (Π.Φάληρο, Ηλυσιακός, ΚΑΟΚ και ΝΕΟ Ληξουρίου), εξηγώντας την λογική της, ενώ αναφορικά με τους υποβιβασμούς, να αποχωρήσουν μόνο οι ομάδες που δεν θα τα κατάφεραν μαθηματικά.

Αναλυτικά :

«Την 4η Μαΐου  2020 ανακοινώσατε στην επίσημη ιστοσελίδα σας ως διοργανώτρια αρχή την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Η συγκεκριμένη απόφαση συνάδει απόλυτα με τις προτεραιότητες που η ίδια η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανέδειξε με την έγκαιρη απόφαση της για αναστολή των πρωταθλημάτων τον Μάρτιο του 2020 και αφορούσε στη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων στους αγώνες των πρωταθλημάτων της.

Είναι απολύτως λογικό με τις παρούσες συνθήκες να είναι αδύνατον να διεξαχθούν αγώνες με ασφάλεια αλλά και να συνεχιστούν στο σύνολο τους τα Εθνικά Πρωταθλήματα. Τούτο καταδεικνύει την αναγκαιότητα, όμως, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να λάβει εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες συνθήκες στα Εθνικά Πρωταθλήματα.

Με την παρούσα θα θέλαμε να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις γενικά για τα Εθνικά Πρωταθλήματα και ειδικά για την κατηγορία που αγωνιζόμαστε, η οποία, όπως θα αναπτύξουμε, έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες.

Αναφορικά, με τα Εθνικά Πρωταθλήματα, θεωρούμε ότι είναι βασικό με την απόφαση της Ομοσπονδίας να μην στερηθεί καμία ομάδα το δικαίωμα της να παραμείνει στην κατηγορία. Μάλιστα, ασχέτως αν μία ομάδα έχει μαθηματικώς υποβιβαστεί, δεν είναι ορθόν να στερηθεί τη συμμετοχή της στην κατηγορία ενόψει των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί. Παράλληλα, βέβαια, αν η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θεωρήσει ότι κάποιες ομάδες πρέπει να υποβιβαστούν, θα πρέπει μόνον αυτόν να είναι το κριτήριο, δηλαδή του μαθηματικού υποβιβασμού. Καμία άλλη ομάδα με λίγες ή πολλές πιθανότητες δεν πρέπει να στερηθεί του δικαιώματος να διεκδικήσει την παραμονή της εξαιτίας του Covid-19.

Η λογική συνέχεια του ανωτέρω επιχειρήματος είναι ότι θα πρέπει να ανέλθουν στις ανωτέρω κατηγορίες ομάδες, οι οποίες ήταν διεκδικήτριες των θέσεων ανόδου. Κατά την άποψη μας, ο μόνος εφικτός τρόπος είναι να διαμορφωθούν δύο όμιλοι στην Α2 για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ούτως, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες στην άνοδο και τον υποβιβασμό. Θεωρούμε ότι μόνον αυτή η απόφαση, η οποία θα είναι για συγκεκριμένες αγωνιστικές περιόδους, προσδίδει νόημα στην αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Σε αντίθετη περίπτωση, τα πρωταθλήματα θα ήταν σαν να μην έγιναν για τη φετινή σεζόν. Εν τούτοις, πρέπει να επισημάνουμε ότι μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να καθορίζει και τους τρόπους, με τους οποίους μετά από 1-2 αγωνιστικές περιόδους, η Α2 θα επιστρέψει στη σημερινή της μορφή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πιθανών αδικιών είναι ο 1ος Όμιλος Νότου Γ Εθνικής, ο οποίος παρουσίαζε εξαιρετικό ενδιαφέρον ως προς τις θέσεις της ανόδου. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, στην οποία και εμείς αγωνιζόμαστε, 4 ομάδες είχαν ξεχωρίσει και διεκδικούσαν τις θέσεις ανόδου. Το σωματείο μας ευρίσκεται στην 3η θέση, ενώ προπορεύονται ο ΑΟΠΦ, ο Ηλυσιακός, χωρίς, όμως, να έχουμε αγωνιστεί στο 2ο γύρο με τις ανωτέρω ομάδες. Εκτός των άλλων, το 4ο Ληξούρι έχει έναν αγώνα λιγότερο, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να δημιουργούσε ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα. Η ανωτέρω συνθήκη, η οποία μπορούσε να οδηγήσει σε ισοβαθμίες, σε αλλαγή θέσεων κλπ αποτελεί το τέλειο παράδειγμα ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δέον όπως ανεβάσει στη Β Εθνική Κατηγορία όλες αυτές τις ομάδες. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι όλες αυτές οι ομάδες προχώρησαν σε σοβαρή οικονομική επένδυση για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 και οποιαδήποτε άλλη απόφαση εκτός της ανόδου, θα αποτελέσει τροχοπέδη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο τόσο για τους χορηγούς, όσο και για τη Διοίκηση.

 Με βάση όλα τα ανωτέρω, σας προωθούμε τις ανωτέρω προτάσεις, προκειμένου να ληφθούν υπόψιν στις αποφάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.    

Με εκτίμηση,

Για το σωματείο ΚΑΟΚ Παλαίμων»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ