20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Καναδάς έτοιμος να γράψει ιστορία στο Παγκόσμιο U19! (vids)

Μεγάλες στιγμές ζει το καναδικό μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19, που διεξάγεται στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Μετά την νίκη με 99-87 επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό, ο Καναδάς προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία (21:30). Η επικράτηση επί των γειτόνων ήταν σημαδιακή καθώς αποτελεί την πρώτη σε έξι αγώνες με αντίπαλο την Αμερική. Παράλληλα συνιστά την πρώτη ήττα των Παγκόσμιων Πρωταθλητών του 2015 μετά από έξι ολόκληρα χρόνια και συνολικά 87 παιχνίδια!

 

#NoWords #Canada #FibaU19 #ProudCoach #JMNT #BigWin Love these guys!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jamie McNeilly (@coachmcneilly) στις

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Αρ Τζέι Μπάρετ, γιος του παλιού παίκτη της Δάφνης, Ρόουαν Μπάρετ. Ο 17χρονος σούτινγκ γκαρντ ήταν εκπληκτικός τελειώνοντας το ματς με 38 πόντους (10/18 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 12/15 βολές), 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 33'25"!

https://www.youtube.com/watch?v=nDWobLS87Tk

"Σημαίνει πολλά για μας. Κερδίσαμε τις ΗΠΑ, κερδίσαμε τους πρωταθλητές. Μακάρι να είμαστε εμείς αύριο οι πρωταθλητές", δήλωσε ο Μπάρετ που πήρε από το χέρι τον Καναδά. Παρότι δύο χρόνια μικρότερος από τον "ανταγωνισμό" δεν δίστασε να εκτελέσει τους Αμερικανούς.

Την αξία του αναγνώρισε ο συμπαίκτης του Ντανίλο Τζούρισιτς: "Το είδατε. Μας κουβάλησε στο πρώτο ημίχρονο. Σκόραρε περισσότερους πόντους από όσους βάλαμε μαζί οι υπόλοιποι (20π.). Είναι ο λόγος που μείναμε στο παιχνίδι. Μας οδήγησε και είναι ο κορυφαίος μας στο τουρνουά. Σε πόντους, σε ασίστ, σε ριμπάουντ. Κάνει τα πάντα για εμάς. Και είναι ένας σπουδαίος ηγέτης".

Ο Καναδάς δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από τις προηγούμενες διοργανώσεις, καθώς μετρούσε τρεις αποκλεισμούς στα προημιτελικά, συμπεριλαμβανομένου αυτού από την Κροατία στο Ηράκλειο  το 2015.

Ο Μπάρετ μαζί με τον Τζούρισιτς αλλά και τους Σέφαρντ και Κέρκγουντ πήραν κατά κάποιο το αίμα τους πίσω μετά την νίκη επί των ΗΠΑ. Η τετράδα είχε αγωνιστεί στον τελικό του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος U16 το 2015 απέναντι στην Αμερική και είχε βρεθεί στο +20, μετά από 11 λεπτά αγώνα. Οι αντίπαλοί τους όμως γύρισαν το ματς και επικράτησαν με 17 πόντους διαφορά. Εκεί κατάλαβαν ότι ο Καναδάς μπορούσε να τους συναγωνιστεί αλλά όχι και να τελειώσει την δουλειά.

Αυτό άλλαξε στο Κάιρο.

https://www.youtube.com/watch?v=yddcnoUPp9I

"Είναι κάτι απίστευτο. Αλλάζει τα πάντα για μας" δήλωσε ο πρόεδρος της καναδικής ομοσπονδίας, Μισέλ Ο’Κιφ. "Ελπίζω η μπασκετική κοινότητα του Καναδά να αντιλήφθηκε όσα έγιναν γιατί πιστεύω πως πολλά πράγματα για τα οποία έχουμε προσπαθήσει τόσα χρόνια μπαίνουν σε μια σειρά και αυτό αποτελεί μια τεράστια νίκη για εκείνους".

Ο Καναδάς ξόρκισε το φάντασμα των προημιτελικών και υπέταξε τις ΗΠΑ. Πλέον έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία.

Εξάλλου έχει την ευλογία και ενός θρύλου:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ