31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ο Καμπέθας επιστρέφει για τη Σεβίλλη

O Κάρλος Καμπέθας στα 36 του χρόνια επιστρέφει στην ACB. Ο Ισπανός γκαρντ έδωσε τα χέρια τη Σεβίλλη και θα την ενισχύσει στα τελευταία έξι παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Η σεζόν άρχισε για τον Καμπέθας στην Φουενλαμπράδα και στη συνέχισε πέρασε τα σύνορα για τη γαλλική Ορλεάν και ήταν συμπαίκτης της χρυσής γενιάς της Ισπανίας με τον Μπέρνι Ροντρίγκεθ, ο οποίος είναι τώρα τεχνικός διευθυντής της Σεβίλλης. Είναι η δεύτερη φορά φέτος που έφυγε για να παίξει εκτός Ισπανίας και επέστρεψε, καθώς τη σεζόν 2009-10 είχε υπογράψει με τη Χίμκι και επέστρεψε για τη Σαραγόσα.

Συνολικά έχει δώσει 525 αγώνες στην ACB με 7,9 πόντους, 2,2 ασίστ, 1,8 ριμπάουντ, 8,4 αξιολόγηση και 21' ανά αγώνα, με 39% στα σουτ τριών πόντων. Από τις περίεργες συμπτώσεις της... ιστορίας; Ο Κάρλος Καμπέθας είναι ανηψιός του Ούγκο Καμπέθας, που είχε αγωνιστική στην ομάδα ποδοσφαίρου της Σεβίλλης. Να υπενθυμίσουμε επίσης, πως η Σεβίλλη από προχθές έχει και νέο προπονητή στο πρόσωπο του Αλεχάντρο Μαρτίνεθ, μετά την απομάκρυνση του Ζαν Τάμπακ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ