17.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ο καλύτερος Ολυμπιακός της 8ετίας

Η τρίτη διαδοχική νίκη στην Ευρωλίγκα ήρθε μέσα από μία μεγάλη επίδοση για τον Ολυμπιακό. Η εμφάνιση κόντρα στην Μπούντουτσνοστ κατατάσσεται στις 10 κορυφαίες στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα, με βάση τουλάχιστον τους αριθμούς. Το ομαδικό ranking έφτασε τους 122 βαθμούς, στη 10η μεγαλύτερη επίδοση των ερυθρόλευκων στη διοργάνωση. Κορυφαία όλων παραμένει εκείνη της 19ης Δεκεμβρίου 2007 όταν είχαν 141 κόντρα στην Ολίμπια Λουμπλιάνα όπως και στις 21 Νοεμβρίου 2007 απέναντι στην Προκόμ.

 


Η χθεσινή ήταν, βάσει του ranking, η καλύτερη εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα των τελευταίων οχτώ, σχεδόν, χρόνων. Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση στο ranking ήταν εκείνη που σημείωσε στις 22 Μαρτίου 2011 κόντρα στη Σιένα για τα πλέι οφ, έχοντας 123 βαθμούς.

 

 


Τρίτη κορυφαία επίδοση στην ιστορία του

 

Ο Ολυμπιακός έβγαλε χθες πολλές συνεργασίες, γεγονός που αποδεικνύεται από τις 26 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική του και είναι μια ξεχωριστή επίδοση αφού είναι η τρίτη καλύτερη στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα.

 


Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν 26 ασίστ άλλες δύο φορές με πιο πρόσφατη εκείνη του αγώνα με τη Μακάμπι του περασμένου Μακάμπι ενώ έμειναν χαμηλότερα μόνο από τις επιδόσεις της 12ης Νοεμβρίου 2009 (είχαν 28 ασίστ κόντρα στην Εφές) και της 6ης Δεκεμβρίου 2012 (είχαν 27 ασίστ απέναντι στην Τσεντεβίτα).

 


Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ σημείωσε χθες κάποια ακόμη ρεκόρ περιόδου…

 


*Είχε 92 πόντους στην επίθεση, τέσσερις περισσότερους από τα εντός έδρας παιχνίδια με τη Μακάμπι και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

 


*Οι 70 πόντοι στην άμυνα συνιστούν το μικρότερο εντός έδρας παθητικό. Είχε δεχτεί 73 από τη Φενέρμπαχτσε.

 


*Το 63,83% που είχε στα δίποντα είναι η κορυφαία εντός έδρας επίδοση της αφού είχε 62,85% απέναντι στη Μακάμπι.

 


*Τα 33 αμυντικά ριμπάουντ είναι ρεκόρ των 10 αγωνιστικών -είχε 31 με την ΤΣΣΚΑ- και τα 41 συνολικά είναι εντός έδρας ρεκόρ -είχε 40 με τη Ρεάλ.

 


*Οι 32 πόντοι που σημείωσε στην τρίτη περίοδο είναι η κορυφαία της στη φετινή διοργάνωση αφού είχε 29 στην πρώτη του παιχνιδιού με τη Ρεάλ.

 


*Πήρε περισσότερους πόντους από τα λάθη της αντιπάλου του από κάθε άλλη φορά, 21 συνολικά και τέσσερις περισσότερους από το παιχνίδι με τη Ρεάλ στο οποίο είχε σημειώσει το προηγούμενο ρεκόρ του. Στον αντίποδα δέχτηκε μόνο 10 πόντους με τον ίδιο τρόπο, επίδοση που αποτελεί επίσης ρεκόρ περιόδου αφού είχε από 13 στα εκτός έδρας παιχνίδια με Χίμκι και ΤΣΣΚΑ.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ